Kurtić in Kampl podala, Milec ugnal trio iz Rijeke

Liga Europa 19. Sep 201410:19 > 11:14

Ljubljana – Prvi krog Evropske lige je prinesel nekaj spektakularnih obračunov in seveda tudi nekaj presenetljivih izidov.

V derbiju 1. kroga s slovenskega stališča je bil Martin milec uspešen od svojih rojakov v vrstah Rijeke. Standard je kljub slabim izidom v zadnjem času tokrat le strnil svoje vrste in tudi s pomočjo nekdanjega člana Maribora z 2:0 odpravil hrvaške podprvake. Matjaž Kek je tako Mirala Samardžića kot Gorana Cvijanovića na igrišču pustil vseh 90 minut, vendar ne eden ne drugi nista uspela spremeniti izida. Rijeka je pri zaostanku z 0:1 sicer uspela zatresti mrežo, vendar je bil zadetek razveljavljen zaradi nedovoljenega položaja.

Branko Ilić je s Partizanom prišel do velike točke proti Tottenhamu. Gledalci so v Beogradu spremljali zanimivo srečanje s številnimi priložnostmi, vendar brez enega samega zadetka.

Do točke je prišel tudi Salzburg, ki je dvakrat zaostajal za Celticom, na koncu pa se je srečanje končalo z izidom 2:2. Rdeči biki so s tem prekinili negativno serijo, da se vrača v staro formo, je s podajo za prvi zadetek potrdil tudi Kevin Kampl.

Fiorentina je bila s 3:0 boljša od Guinhampa. Josip Iličić je obsedel na klopi, Jasmin Kurtić pa je odigral celotno srečanje in tudi podal za prvi zadetek.

Do zmgae je prišel tudi Inter, ki je s Samirjem Handanovićem na klopi in Renejem Krhinom na klopi, v gosteh z 1:0 odpravil Dnipro.

Author: Ž. Š., Foto: Getty Images