Črni niz Lyona pred obračunom z Rijeko

Liga Europa 21. Okt 201313:47 > 14:04

Ljubljana – V četrtek bodo z boji nadaljevali tudi v Evropski ligi. Na SK 1 si boste v živo lahko ogledali obračun iz Francije, kjer bo Lyon gostil Rijeko pod vodstvom Matjaža Keka.

Matjaž Kek
je Rijeko za vikend popeljal do nove zmage v domačem prvenstvu. Na Kantridi je Zadar po dveh zadetkih prvega strelca hrvaškega prvenstva Leona Benka in Andreja Kramarića padel s 3:0. Le nekaj minut po koncu srečanja so igralci že začeli razmišljati o naslednjem evropskem izzivu, ki jih čaka v četrtek. Rijeka bo v okviru 3. kroga Evropske lige gostoval pri Lyonu.

Zasluženo smo zmagali, toda v prvem polčasu v ambientu teatra, v gledališču, kakor pravimo mi v Sloveniji, ni bilo lahko igrati. Nato smo le uspeli uresničiti tisto, kar smo iskali celo tekmo. Zadar je odigral korektno, želim jim vse najboljše,” je po tekmi dejal Kek, ki je bil bolj kot z igro zadovoljen z rezultatom: “Moramo naprej, moramo gledati naprej. Zdaj nas čaka počitek, od ponedeljka se bomo pripravljali na Lyon.

Rijeka je po visokem uvodnem porazu proti Vitorii v 2. krogu prišla do velike točke proti Realu iz Betisa. Vsaj na prvi pogled je v skupini I še prav vse odprto. Rijeka bi z morebitno četrtkovo zmago pošteno zapletla položaj na lestvici …

V nasprotju z Rijeko Lyonu v domačem prvenstvu ne gre vse po načrtih. Skupno so brez zmage že pet tekem zapored. V 10. krogu Ligu 1 so se z Bordeauxom razšli brez zmagovalca (1:1). Lyon, ki je slast zmage zadnjič okusil 22. septembra, na lestvici zaseda šele skromno 12. mesto. Če bo v četrtek še šestič zapored ostal brez zmage, od 19.00 naprej ekskluzivno spremljajte na SK 1.

Author: Ž. Š., Foto: Getty Images