Pogumna Zvezda se iz Londona vrača s točko

Liga Europa 2. Nov 201720:29 > 23:02
Mike Hewitt/Getty Images

Nogometaši Crvene zvezde so na tekmi 4. kroga evropske lige v Londonu iztržili veliko točko. Z Arsenalom so se razšli brez zadetkov (0:0).

Zasedba Vladana Milojevića je tako proti Arsenalu odigrala še eno dobro tekmo in v Londonu povsem zasluženo prišla do točke.

Arsene Wenger je tudi tokrat nekoliko premešal enajsterico, a na zelenico kljub temu poslal zelo močno zasedbo. Rdeče-beli so imeli tudi nekaj priložnosti za zmago, a se mreži nista zatresli. V vratih Zvezde se je z nekaj dobrimi obrambami izkazal Milan Borjan, ki je ob živce spravljal Olivierja Girouda.

Beograjčani so s točko zadržali drugo mesto v skupini H. Na svojem računu imajo pet točk, tretji je BATE Borisov s štirimi, zadnji pa Köln s tremi. Še naprej zanesljivo vodi Arsenal, ki je danes vpisal že 10. točko.

Zvezdo v naslednjem krogu čaka domači obračun s Kölnom.

Na preostalih večernih tekmah je doma presenetila Vitoria Guimaraes, ki je z 1:0 ugnala Marseille. Francozi so tekmo končali z dvema igralcema manj. Salzburg se je doma s Konyasporjem razšel brez zadetkov, Real Sociedad pa je brez težav s 3:0 ugnal Vardar.

Vseh 90 minut je v majici Zenita znova odigral Miha Mevlja, njegova ekipa pa je pri Rosenborgu iztržila remi (1:1).