Wenger: Pritisk je velik, evropsko ligo moramo osvojiti

Liga Europa 4. Apr 201815:08 > 15:20
Bryn Lennon/Getty Images

Trener Arsenala Arsene Wenger je pred četrtfinalno tekmo evropske lige proti CSKA-ju iz Moskve razkril, da je njegova ekipa pod izjemnim pritiskom, kar pa je za tako velik klub povsem normalno.

Izločilni boji evropske lige predstavljajo poseben izziv za nogometaše Arsenala, saj si lahko topničarji le s slavjem v tem tekmovanju še zagotovijo vstopnico za ligo prvakov. Prva ovira do sanj je CSKA iz Moskve, s katerim se bo Arsenal v Londonu pomeril drevi ob 21.05.

Čutimo dodaten pritisk. Zavedamo se, da moramo v tem tekmovanju do konca. A to je normalno za klub kot je Arsenal. Imamo priložnost, ki bi jo radi izkoristili. Nismo v sanjskem položaju, saj je to le četrtfinale evropske lige. Gremo korak po korak,” je v napovedi tekme povedal Arsene Wenger, ki je na novinarski konferenci nasmejal zbrane, saj si je ob vprašanju ruskega novinarja pozabil nadeti slušalke.

Ruske ekipe so vselej tehnično odlično podkovane. Imajo veliko zgodovino, veliko ime in si zaslužijo spoštovanje. Za njimi je dobra evropska sezona, za napredovanje bomo potrebovali našo najboljšo igro. Prva domača tekma v bojih na izločanje prinaša nekaj težav, saj obstaja veliko ugank. Moraš se odlično braniti, a tudi napadati. Goli v gosteh so zelo pomembni, zato moramo ohraniti svojo mrežo nedotaknjeno,” je še dodal Wenger, ki bo lahko računal na vse igralce, ni pa želel razkriti kdo bo stal med vratnicama. Kandidata sta seveda Petr Čech in David Ospina.

Skrbijo me le prazne tribune, a mislim, da bodo navijači v četrtek z nami,” se je vzdušja na stadionu Emirates za konec dotaknil Wenger.

Obračun boste lahko spremljali v neposrednem prenosu na kanalu Sportklub 1.