Fantastični Oblak v sanjski ekipi Evropske lige

Getty Images

Evropska liga bi se za Atletico in Jana Oblaka težko končala po boljšem scenariju. Slovenski vratar je bil po zmagi v finalu proti Marseillu skupaj s petimi soigralci izbran tudi v sanjsko ekipo sezone.

Ob Janu Oblaku je tehnična ekipa Uefe na mesto vratarja izbrala še člana Sportinga Ruia Patricia. Ob slovenskem zvezdniku je svoje mesto v sanjski ekipi evropske lige dobilo še pet njegovih soigralcev, s čimer je Atletico pričakovano najbolj uspešen.

Oblak je najbolj izstopajoči vratar v tem tekmovanju. Izkazal se je, ko ga je ekipa najbolj potrebovala,” so ob tem zapisali na spletni strani krovne evropske nogometne organizacije.

Kdo je v letošnji evropski ligi pokazal največ, preverite spodaj, kjer najdete vse člane sanjske ekipe.

Sanjska ekipa lige Europa v sezoni 2017/18 po izboru UEFA:

Vratarja:Jan Oblak (Atletico Madrid) in Rui Patricio (Sporting CP)

Branilci: Leonardo Bonucci (AC Milan), Diego Godin (Atletico Madrid), Stefan Lainer (RB Salzburg), Luiz Gustavo (Marseille), Bouna Sarr (Marseille)

Vezisti:Bruno Fernandes (Sporting CP), Naby Keita (RB Leipzig), Koke, Saul, Gabi (vsi Atletico Madrid), Diadie Samassékou (RB Salzburg)

Napadalci:Gelson Martins (Sporting CP), Antoine Griezmann (Atletico Madrid), Ciro Immobile (Lazio), Dimitri Payet (Marseille), Timo Werner (RB Leipzig)