Gerrard: Spoštujemo Maribor in njihovega trenerja

Liga Europa 8. Avg 201816:54 > 17:05
Uradna spletna stran kluba

Mariborčani se bodo v četrtek še tretjič v zgodovini pomerili s škotskim velikanom Glasgow Rangers, ki ga v letošnji sezoni vodi legendarni nogometaš Liverpoola Steven Gerrard. Anglež vijoličaste dobro pozna in spoštuje njihove dosežke na evropskih prizoriščih.

Steven Gerrard je v Glasgowu začel dobro in z močno okrepljeno ekipo napada evropsko jesen. Rangers bi lahko do konca prestopnega roka pripeljal še kakšnega nogometaša, a Gerrard je na današnji novinarski konferenci priznal, da trenutno bolj razmišlja le o naslednjem izzivu na igrišču.

Nekdanji nogometaš Liverpoola nasprotnika dobro pozna, največ pa je o vijoličastih izvedel lani, ko je kot trener mladinske ekipe Liverpoola gostoval v Sloveniji in si ogledal tudi obe tekmi med redsi in Mariborom. 14-kratni slovenski prvaki so letošnjo sezono začeli dobro, na Glasgow pa jih vežejo lepi spomini, saj so prav na Ibroxu prišli do prve evropske jeseni v eri športnega direktorja Zlatka Zahoviča.

Veliko že vem o Mariboru, gledal sem obe tekmi lani proti Liverpoolu. Od takrat so naredili le nekaj sprememb, včeraj sem si ogledal še nekaj njihovih tekem. So dobra ekipa, izkušeni in verjetno samozavestni po visoki zmagi v domačem prvenstvu. Prihajajo v dobrem momentu in bodo za nas zahteven izziv. Samozavestni smo in rastemo. Te evropske tekme so za nas nagrada,” je pred četrtkom povedal Gerrard, ki je znova poudaril, da vsi zelo spoštujejo Maribor.

Lepo bi bilo, če bi se uvrstili v evropsko ligo. Posebej za navijače, da po dolgem času spet doživijo evropske tekme. Moramo se osredotočiti na Maribor, nevarno je razmišljati preveč naprej. Spoštujemo Maribor in njihovega trenerja. Osredotočiti se moramo na jutrišnjo tekmo in skušati iztržiti pravi rezultat,” je še dodal Gerrard.