Je Smith Rowe prihodnost Arsenala?

Liga Europa 6. Okt 201816:54 > 17:00
Getty Images

Arsenal je odlično začel z nastopi v Evropski ligi, kjer ima po dveh krogih 100 odstotni izkupiček. Med strelci ob zadnji zmagi proti Qarabagu je bil tudi golobradi Emile Smith Rowe.

Topničarji so na gostovanju v Azerbajdžanu slavili s 3:0 in imajo na vrhu lestvice šest točk, enako kot Sporting iz Lizbone. Zanimivo, da so se vsi trije strelci ob zmagi proti Qarbagu prvič vpisali med strelce v majici Arsenala.

https://youtube.com/watch?v=jPLULbKQTaU

Mrežo so zatresli Sokratis Papastathopoulos, Emile Smith Rowe in Matteo Guendouzi. Prvenec bo v posebnem spominu ostal predvsem Smith Rowu, ki je postal prvi igralec rojen po letu 2000, ki je dosegel zadetek za Arsenal, tako da ravno njegov zadetek v neki meri predstavlja vzpon nove generacije Arsenala.

Smith Rowe je rojen 28. julija leta 2000 in igra na poziciji levega vezista. Trener Unai Emery mu vse bolj zaupa, po zadetku proti Qarabagu pa bo njegova minutaža zagotovo še izdatnejša. Najverjetneje bo priložnost dobil tudi ob gostovanju Arsenala pri Fulhamu v nedeljo ob 13:00 (v živo na SK 1) v 8. krogu Premier lige.