Jezni Gattuso: Brez srca je vse brez smisla

Liga Europa 14. Dec 20180:54 > 0:56
Getty Images/Paolo Bruno

Agonija Milana in njegovih navijačev se nadaljuje. Rdeče-črni so po porazu z Olympiacosom ostali brez napredovanja v izločilne boje Evropske lige, za kar so po mnenju trenerja Gennara Gattusa glavni krivci nogometaši.

Gabriele Maltinti, Getty Images Sport

Nekdanjim evropskim prvakom je v Pireju za napredovanje zadoščal tudi poraz z enim zadetkom razlike, a so domači v zaključku prišli do zmage s 3:1 in Italijanom prvič po sezoni 1999/2000 onemogočili, da se uvrsti v drugo fazo katerega od evropskih tekmovanj. 

Razočaranje je veliko. Ne smemo pozabiti milijone navijačev Milana. Dvoboj smo imeli v rokah, toda ko si ustvarite osem priložnosti na takšnem stadionu, nato pa razpadete, ko se dvoboj lomi, si zaslužite, da izpadete,” trener velikana iz prestolnice Lombardije Gennaro Gattuso ni skrival razočaranja.

Nekdanji nepopustljivi vezist je poudaril, da je srečanje zaznamovalo tudi nekaj sodniških napak, a krivce je v prvi vrsti poiskal v svoji zasedbi. “Pokazali smo, da še nismo dovolj dobri in si nismo zaslužili, da napredujemo. Res je, da je bilo nekaj dvomljivih sodniških odločitev, toda … Mislim, da je pomanjkanje izkušenj naša glavna težava v tem trenutku. Na igrišče moramo priti odločni. Ni izgovorov in moramo prevzeti odgovrnost. Pogsto deluje, da veliko stvari delamo brez prave vere.”

Gattuso je prepričan, da je njegova ekipa boljša od zasedbe Olympiacosa. “Brez srca je vse brez smisla. Besen sem, ker bi morali biti močnejši od vseh incidentov in napredovati v izločilne boje. Težko je pogoltniti ta poraz. Muči me,” je še dodal užaloščeni Gennaro Gattuso.