Eintracht doma remiziral s Chelseajem

Liga Europa 2. Maj 201922:46 > 22:58
Getty Images

Četrtek je postregel s prvima polfinalnima tekmama v evropski ligi. Eintracht iz Frankfurta je doma remiziral s Chelseajem (1:1). Angleži so zapravili veliko izjemnih priložnosti za zmago v gosteh.

Začetek tekme je bil precej miren. V prvih 20 minutah resnih priložnosti nismo videli, v 23. minuti pa smo dočakali pravo eksplozijo na tribunah. V sredino je podal Filip Kostić, pred vrati Londončanov pa se je odlično znašel Luka Jović.

Odgovor gostov je bil silovit. Že v 27. minuti je nevarno poskusil Pedro, v 42. minuti pa so modri zapretili še prek Rubena Loftusa-Cheeka. Naslednja priložnost je prinesla izenačenje, Chelsea pa je zadel v idealnem trenutku. Tik pred iztekom rednega dela prvega polčasa se je najprej s podajo v prostor izkazal Loftus-Cheek, za izenačenje pa je poskrbel Pedro.

V drugem polčasu je Chelsea pričel z lovom na popoln preobrat. V 54. minuti je do strela v kazenskem prostoru prišel Loftus-Cheek, a meril precej čez vrata. Že pet minut zatem so si gostje priigrali novo priložnost. Po podaji iz prostega strela je do strela prišel David Luiz, ki pa je z izjemnim strelom stresel prečko.

Po nekaj mirnih minutah so gostje spet zapretili v 77. minuti, ko je Luiza sijajno zaustavil Kevin Trapp. Zadnjo priložnost na tekmi so si vendarle priigrali gostitelji. V 85. minuti je svojo hitrost izkoristil David Abraham, ki je z glavo streljal čez vrata Kepe Arrizabalage.

Gostje so bili pri žogi kar 64-odstotkov igralnega časa in sprožili 16 strelov. V okvir vrat jih je zletelo le pet, na drugi strani pa so domači poskusili petkrat in le enkrat merili v okvir gola.

V drugem polfinalu si je Arsenal priigral lepo prednost. Topničarji so Valencio premagali s 3:1, zato lahko mirne volje rečemo, da v evropski ligi močno diši po londonskem finalu.