Partizan zapravil dva gola prednosti, AZ do remija

Liga Europa 28. Nov 201917:53 > 20:51
FK Partizan

Nogometaši Partizana so bili v Den Haagu zelo blizu zmagi, ki bi jih ohranila v boju za preboj v izločilne boje evropske lige, a se je AZ Alkmaar pobral po dveh golih zaostanka (2:2) in si že priigral vsaj drugo mesto v skupini L.

Tekma 5. kroga skupinskega dela evropske lige v skupini L med AZ-jem in Partizanom je bila izredno napeta. Beograjčani so imeli v 85. minuti dva gola prednosti in hkrati še igralca več, a so se na koncu sami izločili iz boja za napredovanje. Gola za Partizan je povedel v prvem delu prvega polčasa, ko je zadel Takuma Asano, na 2:0 pa je v 28. minuti povišal Seydouba Soumah.

Gostitelji so se v tekmo vrnili v 87. minuti, ko je zadel Druijf, ki je izkoristil naivnost Partizanove obrambe, isti nogometaš pa je v 93. minutu poskrbel še za izenačenje.

Partizan je po remiju izpadel iz boja za drugo mesto, AZ pa si je že zagotovil izločilne boje. Nizozemci bodo 12. decembra na Old Traffordu napadali prvo mesto v skupini, Partizan pa bo skušal doma proti Astani osvojiti še nekaj denarja in priti od nove zmage.

https://www.instagram.com/p/B5a2xL4gXAZ/