Nov poraz Arsenala, navijači že podijo Emeryja

Liga Europa 28. Nov 201923:03 > 23:06
Marc Atkins/Getty Images

Londonski Arsenal ne najde poti iz krize. Topničarji nadaljujejo z nizom tekem brez zmage, tokrat pa so v evropski ligi celo izgubili. V 5. krogu jih je na Emiratesu z 2:1 premagal Eintracht iz Frankfurta.

Arsenal sicer ostaja v dobrem položaju za preboj v izločilne boje, kar velja tudi za Eintracht, ki bo v zadnjem krogu pred svojimi navijači igral z Vitorio Guimaraes. Na tretjem mestu je trenutno Standard Liege, ki za Eintrachtom zaostaja za dve točki, Belgijce pa v zadnjem krogu čaka domača tekma z Arsenalom, ki ima na prvem mestu 10 točk. Če bi želel Standard izločiti Arsenal, bi moral doma slaviti s 4:0.

Na tekmi 5. kroga je zasedba Unaia Emeryja sicer povedla v 46. minuti, ko je zadel Aubameyang, v drugem polčasu pa je za žalost v Londonu z dvema goloma poskrbel Daichi Kamada. Slednji je zadel v 55. in v 64. minuti ter poskrbel za zmago Eintrachta in za nove skrbi Emeryja.

Za Arsenal je to že sedma zaporedna tekma brez zmage, maloštevilni navijači na Emiratesu pa so takoj po koncu tekme začeli z vzkliki “Unai odidi”. Po zadnjem remiju v Premier ligi je klubsko vodstvo še podpiralo španskega stratega, videli pa bomo, če bo to veljalo po novem neuspehu.

Vitoria in Standard sta se v tej skupini razšla z 1:1.

Dogajanje v 5. krogu evropske lige je sicer bilo zelo pestro, na delu pa je bilo kar nekaj slovencev. Preverite vse rezultate in lestvice skupin.