Hattrick Džeka in Ibrahimovića za visoki zmagi

Liga Europa 16. Feb 201722:58 > 22:59
Shaun Botterill, Getty Images

Nogometaši Manchester Uniteda so na Old Traffordu premagali ekipo Saint Etienna s 3:0, kar je bila prva tekma šestnajstine finala Evropske lige. Visoko je zmagala tudi Roma, ki je v gosteh na El Madrigalu s 4:0 odpihnila Villarreal. Junaka svojega kluba sta bila Džeko oziroma Ibrahimović.

Od sedmih tekem, ki so se igrale v večernem terminu, se je samo duel med Legijo in Ajaxom končal brez zmagovalca, medtem ko so zmage dosegle še keipe Anderlechta, Athletic Bilbaa, Bešiktaša in Schalkeja. 

Vse tri zadetke za Rdeče vrage je dosegel Zlatan Ibrahimović. Mrežo francoske ekipe je z veliko sreče načel s pomočjo živega zida Saint Etienna v 15. minuti tekme, prednost pa je Ibra podvojil v 75. minuti. Pika na i je bila uspešno izvedena enajstmetrovka v 88. minuti tekme.

Razpoložen je bil tudi Edin Džeko, ki je v predmestju Valencie udaril trikrat. Goste je v vodstvo sicer popeljal Emerson v 32. minuti tekme, potem pa je na sceno stopil reprezentant Bosne in Hercegovine. Gole je dosegel v 65. minuti, 79. minuti in 86. minuti.

Schalke je v drugem največjem grškem mestu, Solun, premagal PAOK s 3;0, lep triumf pa je uspel tudi Bešiktašu v Izraelu (1:3).