Mevljo čaka United z Ibro, Verbiča pa Ajax

Liga Europa 24. Feb 201713:55 > 14:03
Getty Images

Žreb parov osmine finala Evropske lige v Nyonu je prinesel kar nekaj zanimivih parov. Miha Mevlja se bo z Rostovom pomeril z Manchester Unitedom, Benjamina Verbiča pa s Köbenhavnom čaka sloviti Ajax, zanimivo bo tudi na obračunu med Lyonom in Romo.

Potem ko je Manchester United v 1/16 finala Evropske lige izločil St. Etienne Roberta Berića, ga tudi v naslednji fazi tekmovanja čaka nogometaš iz deželice na sončni strani Alp. Žreb v Nyonu je rdečim vragom namreč namenil Rostov, za katerega igra reprezentančni branilec Miha Mevlja. Rostov je, podobno kot United, v 1/16 finala brez večjih težav preskočil zastavljeno oviro, saj je praško Sparto izločil s skupnim izidom 5:1.

Drugi slovenski predstavnik Benjamin Verbič se bo s Köbenhavnom za preboj med najboljših osem pomeril z amsterdamski Ajaxom.

Izjemno zanimivo bo tudi na preostalih obračunih. Schalke se bo v nemškem obračunu pomeril z Borussio iz Mönchengladbacha, ki jo po neverjetnem preobratu izločila Fiorentino Josipa Iličića, Gent čakajo sosedje iz Genka, Lyon se bo meril z Romo, izjemno vroče pa bo na srečanju med Olympiacosom in Bešiktašem.

Prve tekme osmine finala nas čakajo 9. marca, povratne bodo na sporedu teden dni kasneje – tudi z neposrednimi prenosi na programih Sportkluba.

Evropska liga, osmina finala, žreb:

Rostov (Miha Mevlja) – Manchester United
Köbenhavn (Benjamin Verbič) – Ajax
Celta Vigo – Krasnodar
Apoel – Anderlecht
Schalke – Borussia Mönchengladbach
Lyon – Roma
Olympiacos – Bešiktaš
Gent – Genk