Celju žreb namenil Ararat ali Folo Esch

Liga Europa 1. Sep 202010:54 > 11:02
Sebastian Widmann/Bongarts/Getty Images

V Nyonu so izžrebali pare tretjega kola kvalifikacij za Ligo Evropa. Državni prvaki iz Celja, ki so izpadli iz kvalifikacij za Ligo prvakov, bodo v gosteh igrali proti zmagovalcu tekme Ararat-Armenia - Fola Esch.

NK Celje ima kot edina slovenska ekipa zagotovljeno mesto v 3. kolu kvalifikacij. Po t. i. poti prvakov si bo skušala izboriti mesto v play-offu proti zmagovalcu dvoboja med Ararat-Armenio iz Armenije in Folo Eschom iz Luksemburga. Tekma bo na sporedu 24. septembra, Celjani pa bodo gostujoča ekipa.

Olimpija Ljubljana, ki je v 1. kolu izločila Vikingur, bo v 2. predkolu igrala proti Zrinjskemu iz Mostarja. V primeru napredovanja v 3. krog kvalifikacij, pa ji je danšnji žreb za tekmeca določil zmagovalca tekme Kaisar Kizilorda (Kazahstan) – APOEL (Ciper).

Mura, ki se mora 10. septembra v Budimpešti na prestavljeni tekmi srečati z estonskim Norme Kalju v 1. kolu kvalifikacij, bi se v primeru zmage v 2. kolu 17. septembra pomerila z danskim Aarhusom. Če bi dobila tudi to tekmo, jo v 3. kolu kvalifikacij doma čaka sloviti PSV Eindhoven.