Zidane se požvižga na Čeferinove grožnje

Evropa 24. Apr 202113:40 0 komentarjev
Foto: REUTERS/Susana Vera

"Ni logike," na grožnje Evropske nogometne zveze (Uefa) in predsednika Aleksandra Čeferina, da obstaja možnost, da se beli bačet predčasno izključi iz lige prvakov že v tej sezoni, odgovarja trener Reala Zinedine Zidane.

“Popolnoma jasno je, da se morajo klubi odločiti, ali so v superligi ali v ligi prvakov. Če so v superligi, potem seveda ne morejo biti v ligi prvakov,” je v pogovoru za ameriško tiskovno agencijo AP dejal predsednik Uefe Aleksander Čeferin in pokazal s prstom na klube, ki “novega” tekmovanja še niso zapustili. Med njimi je tudi glavni pobudnik Real, ki ga prihodnji teden čaka prvi polfinalni nastop v ligi prvakov. “Še vedno čakamo na pravne ocene in potem bomo sporočili. A vsak mora nositi posledice za svoje odločitve,” poudarja Čeferin. O vsem skupaj bodo razpravljali prihodnji teden.

Kazni bodo. “Vsak mora nositi posledice.” Foto: GEPAxpictures/xMarioxBuehner

Zidane povsem miren

Grožnjam se v Realu, za zdaj, le smejejo. “Ni logike. Ligo prvakov bomo igrali, o tem ni dvoma, vso pravico imamo,” je bil na novinarski konferenci pred večerno tekmo z Betisem jasen trener Reala Zinedine Zidane.

“Vse skupaj je tako absurdno, da o tem nima smisla razpravljati. Vse, kar je jasno, je le to, da bomo naslednji teden igrali polfinale. Veliko je bilo povedanega, a me niti malo ne skrbi,” je prepričan francoski strokovnjak na klopi Reala.

Na vprašanje, kaj meni o vseh javnih nastopih in izrečenih besedah njegovega predsednika Florentina Pereza v preteklih dneh, ni želel odgovoriti. “Ne vem, kaj se bo zgodilo v mesecu ali dveh. Sam želim uspešno zaključiti sezono, po tem pa bomo govorili o prihodnosti.”

Pred evropskim nastopom bo Real nocoj v domačem prvenstvu gostil Betis. Obračun španske la lige si lahko ob 21. uri ogledate tudi na Sportklubu 1.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!