Flick: Rezultat kaže na lahko zmago, a ni bilo tako

Liga prvakov 4. Nov 20200:28 > 0:31
Getty Image/Alexander Hassenstein / Staff

Trener münchenskega Bayerna Hansi Flick je bil po zmagi proti RB Salzburgu s 6:2 izredno zadovoljen z igro svoje ekipe.

Rezultat kaže, da smo imeli lahko delo, a temu ni bilo tako. Bili so ravno toliko dobri, kot sem pričakoval. Nekajkrat so nas s prodori proti našemu golu ujeli nepripravljene, a smo jim na koncu vseeno vsilili svojo igro. Za nevtralne navijače je to bila odlična tekma, za nas trenerje pa ne. A tudi to je potrebno sprejeti. Zadovoljen sem s pristopom svoje ekipe. Vrnili smo se v igro po zaostanku in po izidu 2:2 tekmo odločili v svojo korist,” je po tekmi povedal Flick.

Povezano

Branilec Bayerna Jerome Boateng je prepričan, da je nemški velikan do zmage prišel prav zaradi svoje zmagovalne miselnosti.

Tekma je bila težka, to smo pričakovali. Imeli smo dobre in slabe trenutke. Na koncu smo pokazali, da želimo na vsak način zmagati. To nas loči od drugih – vedno želimo zmagati. Vedeli smo, da Salzburg igra s konstantnim pritiskom in da se bodo na koncu utrudili,” meni Boateng.

Po tekmi je pred mikrofon stopil še Thomas Müller, ki je bil poln hvale na račun avstrijskega prvaka.

Verjamem, da so navijači uživali. Salzburg je igral zelo intenzivno in veliko tvegal. To velja tudi za nas. Bilo je jasno, da lahko pride do izmenjave udarcev. Nasprotnik je bil pogumen in zaradi tega tudi delno nagrajen. Zapravili smo priložnost za 3:1, nato pa se je spet uresničil najstarejši nogometni pregovor – kdor ga ne da, ga dobi. Vsekakor je bilo napeto.