UEFA bo odločila o usodi obeh Red Bullovih moštev

Liga prvakov 15. Maj 201716:42 > 17:34
Getty Images/Matthias Hangst

UEFA se bo do junija odločila ali lahko RB Leipzig in Red Bull iz Slazburga sploh lahko nastopata v prihodnji sezoni Lige prvakov.

“Vsi kriteriji bodo upoštevani in preverjeni, takoj ko s strani nacionalnih nogometnih zvez in klubov dobimo vse potrebne dokumente in prijave,” je zapisala UEFA.

Dokumenta, ki bosta prevesila tehtnico na eno ali drugo stran, bosta objavljena junija, po zaključku nemškega in avstrijskega nogometnega prvenstva.

Leipzig sej je kot drugouvrščeni v Bundesligi že kvalificiral za najelitnejše evropsko nogometno tekmovanje, Salzbur pa je postal avstrijski prvak in tako izpolnil vse kriterije za nastop na kvalifikacijskih tekmah.

Po pravilih, ki jih narekuje UEFA, ena oseba ne sme imeti vpliva v dveh ali več moštvih. RB Leipzig in Red Bull Salzburg sta moštvi, ki sta v preteklosti stkala močne vezi, predvsem zaradi enakega glavnega sponzorja.

Športni direktor Leipziga Ralf Rangnick je leta 2015 odstopil iz svoje pozicije v Salzburgu, na drugi strani pa je RB aprila objavil, da predsednik kluba iz Leipziga Oliver Mintzlaff že nekaj časa nazaj prekinil vse vezi z Red Bullom in s podjetjem ne sodeluje več.