Neymar še ni povsem nared. Bo za City?

Liga prvakov 12. Feb 201412:35 > 12:36

Ljubljana – Trener Barcelone Gerardo Martino je že dalj časa prisiljen ekipo sestaviti brez brazilskega zvezdnika Neymarja, ki še vedno ni povsem nared po poškodbi gležnja.

Brazilec je bil na stranskem tiru že vse od obračuna z Getafejemoprejšnji mesec v kraljevem pokalu. Neymar si je lažje poškodoval gleženj, poškodba pa vendarle ni tako nedolžna, kot se je zdela v prvem trenutku. Gerardo Martino ga je sicer uvrstil v ekipo za povratno tekmo polfinala kraljevega pokala proti Real Sociedadu, kar pa še ne pomeni, da bo tudi zaigral.

“Z ekipo je treniral na dveh treningih, ni čutil bolečin, fizično izgleda dobro,” je dejal Martino in se hitro dopolnil: “Videli bomo za tekmo s Soicedadom in Rayom v soboto. Čepracv je tekma zelo pomembna, obračun z Manchester Cityjem ne bo odločala o njegovem napredku. Gre se nam za čim manjše tveganje za nogometaša.

  • NE SPREGLEJTE: Naslednjo sredo ekskluzivno na SK 1: Arsenal vs. Bayern München!

Lahko bi se torej zgodilo, da bo Neymar izpustil tudi prvo tekmo osmine finala Lige prvakov proti Manchester Cityju. “Prav veliko časa ne igramo konstantno, kar bi lahko bila težava proti boljšim nasprotnikom,” se trenutne pomanjkljivosti svoje ekipe v luči obračuna s sinje-modrimi zaveda El Tata.

A še preden bo začel resneje razmišljati o ekipi Manuela Pellegrinija, Martina čaka povratna tekma polfinala kraljevega pokala. Katalonci so prvo tekmo pred svojimi gledalci dobili z 2:0 in so z eno nogo že v finalu, kamor je že uvrščen madridski Real. “Rezultat iz prve tekme Sociedadu omogoča, da se vrne. Vse je odprto, tako da bomo morali hitro prevzeti dogajanje na tekmi, držati žogo in umiriti naše nasprotnike,” je na prvi pogled sila enostaven recept za novo zmago opisal Martino.

Author: Ž. Š., Foto: Getty Images