Ob 20.00 ekskluzivno na SK 1: Bayern in Arsenal leto dni kasneje

Liga prvakov 19. Feb 201412:50 > 13:29

Ljubljana – Napovedi strokovnjakov so si enotne: nocoj nas na prvi tekmi osmine finala Lige prvakov med Arsenalom in Bayernom čaka fantastična nogometna predstava, ki je ne smete zamuditi. Ekskluzivni prenos od 20.00 naprej na SK 1!

Obe ekipi sta veliko močnejši, ko imata žogo v svojih nogah. Eni in drugi bodo poskušali vsiliti svoje ritem, kar pomeni, da se bo obračun najverjetneje odločal na sredini igrišč. Kdor bo imel v svojih nogah večjo posest žoge, tisti bo bližje zmagi. Arsenal in Bayern sta se v isti fazi tekmovanja srečala že leta 2005 in v minuli sezoni. Nocoj bomo na SK 1 spremljali obračun dveh evropskih gigantov pa tudi dveh trenerjev s podobno filozofijo igre.

Tako Arsene Wenger kot Pep Guardiola zagovarjata napadalni nogomet z veliko posestjo žoge. Francoski strateg kot tudi Arsenal sicer nimata najlepših spominov na Bayern in Guardiolo. Topničarji so potegnili krajši konec tako leta 2005 kot v minuli sezoni, medtem ko je bil Guardiola na klopi Barcelone dvakrat uspešnejši od Wengerja (2010 in 2011). Večjih sprememb od zadnjega srečanja moštvi nista doživeli. Guardiola bo zaradi poškodbe pogrešal prvega zvezdnika Francka Riberyja, Wenger pa Thea Walcotta in Aarona Ramseyja.

Nimamo razloga, da bi se bali Bayerna. Izkušnje iz lanske sezone nam bodo koristile. Nadejam se, da bomo tokrat v boljšem stanju. V minuli sezoni je tekma prišla po velikem razočaranju po izpada proti Blackburnu v pokalu FA. Tri dni kasneje je bilo zelo težko priti na tekmo. Sedaj je situacija obrnjena. Zmaga nad Liverpoolom nas je dvignila, prepričan sem, da smo močnejši kot minulo sezono,” je napovedal Wenger, ki bo ob poškodvanih igralcev pogrešal tudi kaznovanega Mikela Arteto, kar najverjetneje pomeni, da bosta mesti v osrčju zvezne vrste zavzela Wilsher in Flamini.

Nogomet ni partija šaha, odločajo igralci na terenu, bolj kot taktika. Za nas je pomembno, da gremo od prve minute v pravo smer in bomo nadzorvali igro. Bayern je še bolj kompakten in uigran kot v prejšnji sezoni, toda skrivnosti ni, dobro jih poznamo, lahko jih premagamo,” še dodaja Wenger.

Arsenal je odlična ekipo, tehnično zelo dobro podkovana. Proti njim je nemogoče igro nadzorovati vseh 90 minut. V določenem trenutku bodo tudi oni popustili in takrat je zelo pomembno, da se mi kvalitetno odzovemo,” je Guardiola pohvalil Londončane in besedo ali dve namenil tudi Mesutu Özilu: “Gre za fantastičnega igralca, ki tekmo vedno lahko odloči z eno samo potezo. Kako preprečiti to potezo? Najlažje tako, da imamo mi posest žoge. Brez žoge nihče še ni zabil gola.

Ob tekmi med Arsenalom in Bayernom se bosta nocoj pomerila še Milan in Atletico Madrid.

Liga prvakov, osmina finala, prve tekme:

Sreda, ob 20.45 v živo na SK 1:
Arsenal – Bayern München

Milan – Atletico Madrid

Author: Ž. Š., Foto: Getty Images