Moyes se je posul s pepelom: Jaz sem kriv

Liga prvakov 26. Feb 201411:55 > 21:44

Ljubljana – Manchester United si je privoščil nov spodrsljaj. Odgovornost za poraz na prvi tekmi osmine finala proti Olympiacosu je na svoja pleča prevzel David Moyes: “Prevzemam odgovornost, jaz sem kriv.”

Nogometaši Manchester Uniteda niso preživeli priejskega pekla. Olympiacos je na krilih fanatičnih navijačev slavil z 2:0 in si priigral pomembno prednost pred povratno tekmo na Old Traffordu. Rdeči vragi so še eknrat več razočarali svoje navijače. Padli so brez izstreljenega naboja. David Moyes ni skrival razočaranja. Še najbolj ga verjetno boli podatek, da so imeli njegovi varovanci prvo in edino resno priložnost v zadnjih desetih minutah srečanja.

  • NE SPREGLEJTE: Ob 20.00 ekskluzivno na SK 1: Schalke vs. Real Madrid.

Prevzemam odgovornost, jaz sem kriv. To je bil zelo slab nastop. Presenečen sem, saj takšnega pristopa nisem pričakoval,” se je s peplom posul naslendika Alexa Fergusona in še dodal: “To je bil naš najslabši nastop v Evropi. Nismo pokazali ničesar, nič, da bi prišli v priložnost za zadetek. Nesporno je, da Manchester ima talent, vendar ga nismo pokazali. Old Trafford je videl velike tekme. Nadejam se, da jo bo znova.

Manchester United je v Evropi dva zadetka zaostanka iz prve tekme nazadnje nadoknadil pred tremi desetletji, ko je Barcelono v gledališču sanj premagal s 3:0. Se zgodovina lahko ponovi?

Author: Ž. Š., Foto: Getty Images