Pellegrini: Moramo se odzvati zdaj in takoj

Liga prvakov 11. Mar 201410:03 > 10:39

Ljubljana – Sredin večer na Sport Klubu bo znova minil v znamenju Lige prvakov in povratnega srečanja osmine finala med Barcelono in Manchester Cityjem. Katalonci so prvo tekmo dobili z 2:0 ni jasno je, kdo bo moral napadati.

Manuel Pellegrini je postal prvi strateg, ki je Manchester City uspel popeljati v izločilne boje Lige prvakov, a prvi nastop v “play-offu” se sinje-modrim ni posrečil. Malce nesreče, nespametna poteza Martina Demichelisa in Barcelona se je domov vrnila z dvema zadetkoma prednosti. Za nameček so meščani za vikend v četrtfinalu pokala FA izpadli proti Wiganu.

“Mislim, da doma ne bi smeli izgubiti proti Wiganu. Imeli smo tri ali štiri čiste priložnosti za vsaj remi. Toda Wigan je odigral dobro z veliko intenzivnosti in zaslužijo si napredovanje,” Pellegrini pričakovano ni bil zadovoljen z novim spodrsljajem svojih varovancev. City je še pred mesecem ali dvema deloval nezaustavljivo, sedaj pa bi lahko izpadel iz Lige prvakov in se oddaljil od boja za naslov angleškega prvaka. Res da s tremi tekmami manj, vendar zaostanek za vodilnim Chelseajem je narasel na devet točk.

A bolj kot o Premier ligi, v sinje-modrem delu Manchestra razmišljajo o povratni tekmi osmine finala Lige prvakov. City ima kakovost, da izniči prednost Barcelone, pravi Pellegrini. “Smo v zadnjem delu sezone. Pomembno je, da se odzovem jutri in nato do konca sezone. Sedaj odhajamo v Barcelono, kjer se moramo truditi ostati v Ligi prvakov. Vemo, da je težko, toda moramo se potruditi. In nato se moramo truditi v Premier ligi in se vrniti na vrh,” si želi Čilenec.

Vedno je lažje govoriti kot nato storiti. Pellegrini ne beži od dejstev in se zaveda, da bo naloga vse prej kot lahka. “Ponavljam, kar sem dejal vsak teden. Poskušali bomo zmagati vsako tekmo in ob koncu sezone bomo videli, kdo bo zbral več točk. Pomembno je, da se odzovemo takoj, ker nas od sedaj pa do konca sezone čakajo pomembne stvari,” je še dodal Pellegrini.

Prva “pomembna” stvar ga čaka že v sredo na Camp Nouu. Oglejte si srečanje med Barcelono in Manchester Cityjem v naši družbi. Studijskim delom začnemo ob 20.00!

Author: Ž. Š., Foto: Getty Images