Pellegrini: V nogometu je vse mogoče

Liga prvakov 12. Mar 201412:30 > 13:04
Ljubljana – Nogometaši Manchester Cityja na čelu s trenerjem Manuelom Pellegrinijem verjamejo v velik preobrat na povratni tekmi osmine finala Lige prvakov proti Barceloni, ki si jo nocoj od 20.00 naprej oglejte ekskluzivno na SK 1.
Če gre soditi po zadnji tekmi, potem Manchester City nocoj čaka peklensko težka naloga. Spodrsljaj proti Wiganu je močno načel moralo sinje-modrih, ki so v Barcelono kljub temu odlteli s prepričanjem po velikem preobratu. “Zelo sem vznemirjen zaradi vsega skupaj, kot tudi preostala ekipa. Po mojem mnenju ni ničesar boljšega od lova na nemogoči zaostanek. Dali bomo vse od sebe, motivacija in vera sta prisotna,” je zagotovil Vicent Kompany.
Belgijski branilec je prepričan, da so poraz proti Wiganu že pozabili. “V nogometu se stvari hitro spreminjajo. Prejšnji teden smo osvojili prvo lovoriko v letošnji sezoni, nato pa izgubili doma proti Wiganu. Gledam napadalec, ki jih imamo v Agüeru, Negredu in Džeku in se poskušam osredotočiti na našo napadalno moč. Če bo šlo vse po načrtih, lahko škodujemo Barceloni. Če bomo povedli, se bo dinamika srečanja spremenila, v to sem prepričan. Moramo zabiti tri gole v razmaku 90 ali 120 minut. Ničesar nimamo izgubiti,” dodaja Kompany.
  • NE SPREGLEJTE: Ob 20.00 ekskluzivno na SK 1: Barcelona vs. Manchester City!
Naloga bo še toliko težja, če vemo, da na klopi ne bo smel sedeti strateg Manuel Pellegrini, ki je po ostrem protestiranju na prvi tekmi dobil dve tekmi prepovedi. “V svojih glavah ne smemo pomisliti, da smo prvo tekmo izgubili z 0:2, temveč moramo razmišljati, kot da je to drugi polčas iste tekme. V nogometu je vse mogoče in nihče nam ne more vzeti upanja na veliko tekmo,” napoveduje Čilenec in nadaljuje: “Jasno je, da ne moremo stati v obrambi in čakati, kaj se bo zgodilo. Ne glede na neugoden poraz proti Wiganu, smo v letošnji sezoni pokazali, da lahko dobimo tekme proti velikim rivalom in želimo verjeti, da lahko to ponovno pokažemo.

Author: Ž. Š., Foto: Getty Images