Resnica ali laž? Vodilni možje Uniteda obrnili hrbet Moyesu!

Liga prvakov 18. Mar 201414:18 > 14:19

Ljubljana – Še pred dnevom ali dvema se je zdelo, da ima David Moyes neomejeno zaupanje vodilnih mož Manchester Uniteda. Če gre verjeti pisanju ESPN, se je to zaupanje po porazu proti Liverpoolu močno skrhalo.

V zadnjih letih z naskokom najboljši angleški klub je v letošnji sezoni povsem izgubil stik z najboljšim. To velja tako za domače prvenstvo kot Ligo prvakov. V Premier ligi bodo letos prvič od njene ustanovitve končali nižje od tretjega mesta, v Ligi prvakov se bodo le s težav uvrstili v četrtfinale. Več ali manj je tudi vsem jasno, da naslednjo sezono na Old Traffordu ne bodo spremljali najelitnejšega evropskega klubskega tekmovanja. Ni jih malo, ki so glavnega krivca videli v Davidu Moyesu, a med slednjimi vsaj do zdaj ni bilo vodilnih mož rdečih vragov.

  • NE SPREGLEJTE: V sredo ob 20.00 ekskluzivno na SK 1: Manchester United vs. Olympiacos!

Po poročanju ESPN pa naslednik Alexa Fergusona počasi izgublja zaupanje. Njegove obljube o novem Unitedu očitno niso padla na plodna tla. Menjavi na trenerskem stolčku naj bi bila naklonjena tudi družina Glazer, sicer večinski lastnik kluba. Za Moyesom naj bi stala le še Ferguson in Sir Bobby Charlton. Po porazu proti Liverpoolu naj bi tudi Ferguson izgubil potrpljenje, medtem ko legendarni Charlton ostaja glavni zaveznik Moyesa.

Pri morebitni menjavi Moyesa naj bi eno od ključnih vlog odigrali tudi sponzorji. United je tik pred podpisom dveh donosnih pogodb z Nikeom in Chevroletom, oba pa nista najbolj zadovoljna z rezultati Uniteda v zadnjem času.

Za Moyesa naj bi bile odločilne naslednje tri tekme. V primeru neuspeha proti Olympiacosu na povratni tekmi osmine finala Lige prvakov in prvenstvenih tekmah proti West Hamu in Manchester Cityju, ne bi bilo prav nič čudnega, da bi Moyes dobil nogo.

Pri ESPN kot možnega naslednika Moyesa omenjajo Louisa Van Gaala, ki bo po svetovnem prvenstvu zapustil klop nizozemske reprezentance. Se bo na klubsko sceno vrnil na klopi Uniteda?

Author: Ž. Š., Foto: Getty Images