Nocoj na SK 1: Moyes na vrveh išče lucky punch

Liga prvakov 19. Mar 201413:00 > 13:05
Ljubljana – Manchester United in Olympiacos v povsem različnem razpoloženju pričakujeta današnjo povratno tekmo osmine finala Lige prvakov. Angleži so zapadli v veliko krizo, Grki pa kujejo naskok med najboljših osem. Nocoj od 20.00 naprej ekskluzivno na SK 1.
Če uporabimo malce boksarske terminologije, lahko zapišemo, da je David Moyes na vrveh in tik pred nokavtom. A pogosto so boksarji ravno v takšnem položaju najbolj nevarni. Se bo iz brezna uspelo rešiti tudi Moyesu? Angleški mediji pišejo, da bodo za njegovo usodo na klopi rdečih vragovo odločilne že naslednje tri tekme. Prvga ga čaka že nocoj, ko na Old Trafford prihaja Olympiacos. Grki imajo iz prve tekme lepo prednost dveh zadetkov. Čeprav zgodovina ne govori njim v prid (na 11 tekmah na angleških tleh še niso uspeli ubežati porazu), jih v četrtfinale pelje tudi poraz, celo z dvema zadetkoma razlike, ob predpostavki, da sami vsaj enkrat zabijejo v mrežo Uniteda.
Ob zaostanku z 0:2 verjetno ni potrebno posebej poudarjati, da bo United že od prve minute krenil v napad. Moyes je že napovedal zelo ofenzivno postavitev 4-4-2, v kateri naj bi imeli tudi vezisti predvsem ofenzivne naloge. “Težko je pojasniti, kaj se nam dogaja. Zdi se mi, da so igralci v dobri formi, toda kljub temu proti Liverpoolu nismo igrali tako, da bi zmagali. Na igrišču ne damo vsega od seve, a vseskozi delamo, da bi bilo boljše,” se že malce ponavlja Moyes, ki odkrito prizanava, da je voditi Everton ali Manchester United kot “dan in noč”.
Priznam, težje je kot sem si predstavljal, ko sem prihajal na Old Trafford. Rezultat pove vse. Proti Olympiacosu potrebujemo podporo navijačev, navijali so za nas, čeprav proti Liverpoolu nismo pokazali ničesar. Igralci se zavedajo, koliko za nas pomeni to srečanje, ter da bi nas vrnil v igro. Nadejamo se, da lahko napredujemo,” Moyes ostaja optimističen.
Olympiacos je po veliki zmagi na prvi tekmi zapadel v mini krizo. V domačem prvenstvu so klonili proti večnemu rivalu Panathinaikosu in nato še PAOK, a si je že proti Panthrakikosu tudi matematično zagotovil že 41. naslov grškega prvaka. “Moji igralci se nikogar ne bojijo. Jaz morda, oni pa ne. Zavedamo se težav Manchestra, vendar nas to ne sme zanimati, to ni naša stvar. Moramo igrati svojo igro,” napoveduje trener Olympiacosa Michel in dodaja: “Želeli bi si odigrati kot na prvi tekmi, toda nocoj bomo videli drugačen United. Iskali bomo zadetke, ne smemo le stati v obrambi in braniti dva zadetka razlike.
Kdo bo bolje in prej uresničil svoje napovedi, spremljajte nocoj od 20.00 naprej v živo na SK 1.
Liga prvakov, osmina finala, povratni tekmi:

Ob 20.00 v živo na SK 1:

Manchester United – Olympiacos /0:2/

Borussia Dortmund – Zenit /4:2/

// – izid prve tekme

*Nocoj na SK 1: Moyes na vrveh išče “srečni udarec”

Author: Ž. Š., Foto: Getty Images