Real skupaj z Bayernom glavni favorit za končno zmago

Liga prvakov 1. Apr 201411:09 > 11:09

Ljubljana – Igralci dortmundske Borussie od prvega do zadnjega pred prvo četrtfinalno tekmo Lige prvakov breme favorita prelagajo na ramena Reala. Tudi kapetan Sebastian Kehl se je globoko priklonil španski zasedbi. V sredo ob 20.00 ekskluzivno na SK 1 Real Madrid vs. Borussia Dortmund.

Tudi Sebastian Kehl je prevzel vlogo outsiderja, čeprav so bili v podobnem položaju že pred letom dni, nato pa Real s skupnim izidom 4:3 izločili in v finalu premoč priznali šele Bayernu. Zdi se, da Nemci želijo v kar čim večji meri breme favorita prenesti na galaktike, ki v zadnjem času ne blestijo. “Smo v odlični fizični kondiciji, toda seveda se zavedamo, da Real ni ista ekipa, s katero smo se srečali lansko leto,” je dejal Kehl misleč, da imajo Madričani letos še močnejšo zasedbo.

Skupaj z Bayernom so absolutni favoriti za končno zmago. Toda lansko leto smo pokazali, da jih lahko premagamo in tega niso pozabili,” je prepričan Kehl, ki s soigralci povsem neobremenjen pričakuje prvi del četrtfinalnega obračuna: “V Ligi prvakov smo že osvojili, kar smo načrtovali. Vse kar še pride, je zgolj bonus.

Lewandowski zgolj na tribuni

Kot da Borussia že ne bi imela dovolj težav s poškodbami, bo Jürgen Klopp v sredo prisiljen sestaviti zasedbo brez Roberta Lewandowskega. Poljak je bil pred letom dni prvi junak velike zmage Borussie, tokrat pa bo na prvi tekmi počival, saj mora odslužiti eno tekmo kazni.

Liga prvakov, četrtfinale:

Sreda, ob 20.00 v živo na SK 1:
Real Madrid – Borussia Dortmund

Barcelona – Atletico Madrid
Paris Saint-Germain – Chelsea
Manchester United – Bayern München

Author: Ž. Š., Foto: Getty Images