Mourinho snel klobuk: Atletico je res sijajna ekipa!

Liga prvakov 1. Maj 20148:55 > 9:04
Ljubljana – Potem ko je iz rok izpustil finale Lige prvakov, se je Jose Mourinho globoko priklonil madridskemu Atleticu, ki je bil na povratni tekmi polfinala s 3:1 boljši od njegovega Chelseaja.


Atletico je za sploh prvi mestni finale v Ligi prvakov na povratni tekmi v gosteh s 3:1 odpravil Chelsea, ki se je znova predstavil v izrazito obrambni postavitvi. “Polfinala takšnih tekmovanj se odločajo v minuti. Sprva je vratar Atletica čudežno ubranil, nato je enajstmetrovka na drugi strani ‘ubila’ tekmo. Ta minuta je bil tisti detajl, ki je odločil,” je po tekmi dejal Jose Mourinho in nato v športnem duhu priznal premoč Atleticu: “Vsaka čast Atleticu, čestitam jim. Odlično jim gre v španskem prvenstvu, sedaj pa so si zagotovili še finale Lige prvakov. Res so sijajno ekipa.
Atletico je prava ekipa, ki se na zelenici zna obnašati. Real je premagal Bayern, ker je boljša ekipa, Atletico pa je premagal Chelsea, ker je bil boljši v določenem odločilnem trenutku tekme. Nadejam se, da bodo navijači uživali v finalu,” je še dodal The Special One, ki mu tako ni uspelo še tretje različne ekipe popeljati v finale Lige prvakov.
Costa: Nismo se zmedli
Odločilni trenutek, kot ga je poimenoval Mourinho, je v zadetek pretvoril Diego Costa. Brazilec s španskim potnim listom je ohranil mirno kri in natančno izvedel najstrožjo kazen, s katero je tlakoval Atleticovo pot v finale. “Vse smo dali od sebe, da bi se uvrstili v finale. Potem ko je Torres zadel za 1:0, smo ostali mirni. Vedeli smo, da nam le en zadetek prinaša napredovanje,” je bil presrečen Costa, medtem ko je znova odlični Filipe Luis pripomnil: “Navijači so nam pomagali v Londonu. Bili so sijajni. Na zelenici smo bili kot eno in želimo zmagati vse tekme do konca. Real ima najboljšo ekipo na svetu in zagotovo nam ne bo lahko.

Author: Ž. Š., Foto: Getty Images