Ramos pred finalom LP: Vloga favorita je na strani Atletica

Liga prvakov 21. Maj 201420:29 > 20:29
Ljubljana – Sergio Ramos pred sobotnim finalom Lige prvakov, ki si ga od 19:00 naprej v živo oglejte na Sport Klubu, v vlogo favoritov postavlja nogometaše Atletica. Diego Simeone na drugi strani razmišlja o “edinstveni priložnosti”.
Real bo skupno napadal že deseti naslov evropskega prvaka, Atletico šele prvega, a Sergio Ramos vlogo favorita kljub temu prepušča mestnim tekmecem. Colchonerosi so v španskem prvenstvu sicer res premagali galaktike, vendar so v očeh večine nogometnih navdušencev vendarle tisti, ki imajo manj možnosti za slavje v Lizboni. Na strani Reala je tako igralski kader, ki na papirju zagotovo deluje bolj zastrašujoče kot tradicija, toda vseeno premalo, da bi Ramos svojo ekipo videl v vlogi favorita.
V finalu nas čaka obračun proti Atleticu, ki je po mojem mnenju favorit v tem dvoboju. Zasluženo so osvojili naslov španskega prvaka in si zaslužijo vse čestitke za uvrstitev v finale Lige prvakov. A kljub temu, da so favoriti, to ne pomeni, da bodo lovoriko res tudi osvojili,” je dejal branilec, ki je v zadnjem času v izjemni formi. Real že od leta 2002 čaka na deseti naslov, tako imenovano La Decimo. “Ta finale je za navijače. Gre za tekmovanje, ki je po dolgih letih, navijačem in nam igralcem končno spet prineslo veliko zadovoljstva. Čaka nas zelo težka tekma, fizično izjemno naporna, zmagala pa bo tista ekipa, ki bo napravila manj napak,” je dodal steber Realove obrambe.
Tudi pri Atleticu so z milsimi povsem osredotočeni na najpomembnejšo tekmo v evropskem klubskem nogometu. Slavje po prvem državnem naslovu po letu 1996 bo še malce počakalo. Diego Simeone ima zaradi poškodbe Diega Coste in Arde Turana kar nekaj težav, vendar El Cholo o tem ne želi razmišljati. “Pred nami je še dolg teden, da se pripravimo na edinstveno priložnost. Res upam, da bodo moji fantje odigrali in se pripravili na to, kar ekipa potrebuje,” je dejal 44-letni strokovnjak.

Veliki finale Lige prvakov med madridskim Atleticom in njegovim mestnim tekmecom Realom si v soboto od 19:00 naprej v živo oglejte na SK 1.

Liga prvakov, Lizbona, finale:

24. 5., ob 19.00 v živo na SK 1:

Atletico Madrid – Real Madrid

Author: Ž. Š., Foto: Getty Images