Ancelotti: V finale Lige prvakov brez strahu

Liga prvakov 22. Maj 201417:27 > 17:28
Ljubljana – Če bi šteli zgolj izkušnje, potem bi Real že lahko razglasili za letošnjega zmagovalca finala Lige prvakov, ki si ga v soboto od 19:00 naprej v živo oglejte na SK 1. A na igrišču štejejo vse kaj drugega kot samo izkušnje, česar so zelo dobro zaveda tudi trener galaktikov Carlo Ancelotti.
Med nami ni nobenih skrivnosti – dobro se poznamo in kot v vsakem finalu, bo to zelo izenačena tekma. Atletico je zelo dobra ekipa, ki deluje kot enota. Če jih želimo premagati, se bomo morali maksimalno potruditi ter igrati kot ekipa. Prav tako bomo potrebovali podporo naših navijačev – enako podporo, kot so nam je nudili proti Barceloni in proti Bayernu v polfinalu,” je pred sobotnim finalom Lige prvakov v Lizboni dejal Carlo Ancelotti
Italijanski strateg bo v finalu iz prve vrste sodeloval že sedmič: “Ponosen sem na to, da lahko igram v finalu z Real Madridom. Zelo sem srečen, in ne čutim nobenega pritiska – trenutno čutim samo veselje. Za nami je odlična sezona v Ligi prvakov, saj je bil na začetku sezone naš cilj igranje v finalu. To, da lahko igraš v finalu, je pravo razkošje. To je moje že sedmo finale, in mi se bomo nanj pripravili po naših najboljših močeh.”
Ancelotti večjih težav pri sestavi ekipe nima. Nastop je potrdil tudi Cristiano Ronaldo, medtem ko bo Atletico skoraj zagotovo pogrešal Diego Costa in Ardo Turana. “Iskren bom z vami, oba sta zelo pomembna igralca, toda Atletico je igral že veliko tekem tudi brez njiju. Moč Atletica je v kolektivni igri, in tudi če ne bo igral Costa, tega ne bodo spremenili,” meni Italijan in dodaja: “Po mojem mnenju na tej tekmi ni favorita. To bo zelo izenačen dvoboj. Atletico že od samega začetka sezone, kaže svojo kakovost. So na krilih osvojenega ligaškega naslova, mi pa imamo zelo močno željo po osvojitvi Lige prvakov.”
Obstajajo mnogi ključni dejavniki – ne samo eden. Zelo pomembno je med pripravami ostati miren. Strah ni dober, saj se pred finalom ne bi smel počutiti prestrašeno,” Ancelotti apelira na svoje izbrance in verjame, da bo v Madridu, ne glede na razplet finalnega srečanja, stanoval tudi v prihodnji sezoni: “Ne razmišljam o svoji prihodnosti. Moja prihodnost je jasna, ne glede na to kar se bo zgodilo v finalu. Srečen sem v Madridu in tu želim nadaljevati svoje delo, ne glede na to ali bomo osvojili La Decimo ali ne.”

Veliki finale Lige prvakov med madridskim Atleticom in njegovim mestnim tekmecom Realom si v soboto od 19:00 naprej v živo oglejte na SK 1.

Liga prvakov, Lizbona, finale:

24. 5., ob 19.00 v živo na SK 1:

Atletico Madrid – Real Madrid

Author: Ž. Š., Foto: Getty Images