Piše se zgodovina: Real slavi La Decimo

Liga prvakov 24. Maj 201423:45 > 23:50
Ljubljana – Atletico je bil tik pred prvo zmago v Ligi prvakov, a to je bil račun brez Sergia Ramosa, ki je z zadetkom v 93. minuti tlakoval Realovo pot do desetega naslova evropskih prvakov. Galaktiki so na koncu slavili s 4:1.
Real Madrid slavi tako željeno La Decimo, čeprav nekaj minut pred koncem rednega dela ni prav nič kazalo na to. Atletico je imel z zadetkom Diega Godina iz 36. minute vse v svojih rokah, nato pa je na sceno stopil Sergio Ramos in tik pred iztekom rednega dela zabil za 1:1 in podaljške. Vidno pretreseni igralci Atletica so v prvem podaljšku še uspeli zadržati nalete, v drugem pa smo spremljali pravo rapsodijo v režiji belega baleta. Prvi je žogo v mrežo Atletica zabil Gareth Bale in nakazal razplet finalnega srečanja v Lizboni. Ko se je med strelce vpisal še rezervist Marcelo, je bilo jasno, da je finale odločen. Tik pred koncem je piko na i postavil Cristiano Ronaldo, ki je natančno meril iz najstrožje kazni.
Kot smo napovedali, je finale ponudil pravo dramo, ki se je izšla po željah kraljevega kluba. Liga prvakov se sedaj za nekaj časa poslavlja, na sceno prihaja svetovno prvenstvo, naslednjo sezono pa znova vabljeni v našo družbo in spremljanje najelitnejšega evropskega klubskega tekmovanja na Sport Klubu.


Liga prvakov, finale:
Real Madrid : Atletico Madrid 4:1 (0:1) – po podaljšku
Ramos (93), Bale (110), Marcelo (118), Cristiano Ronaldo (120/11-m); Godin (36)

Author: Ž. Š., Foto: Getty Images