Galaktiki po La Decimi: Pisali smo zgodovino

Liga prvakov 25. Maj 201412:41 > 12:46
Ljubljana – Kraljevi klub slavi deseti naslov evropskih prvakov. Težke minute ob zaključku rednega dela, ko so lovili izenačujoči zadetek, so že zdavnaj pozabljeni, sedaj je v ospredju slavje.
Zaslužili smo si zmago, saj smo bili boljši. Oni si niso pripravili nobene večje priložnosti. To je nogomet. Obstajajo tekme na katerih slaviš v zadnjih minutah. Moramo čestitati Atleticu za odlično sezono,” je po veliki zmagi dejal najboljši strelec Lige prvakov Cristiano Ronaldo, medtem ko je strelec drugega in odločilnega zadetka Gareth Bale dodal: “To je za vse naše navijače. Bila je težka tekma in zelo sem vesel. Sanje so se uresničile. To je moje prvo finale v Ligi prvakov in bilo je neverjetno.
Danes smo ustvarili zgodovino in zelo smo veseli. Imamo veliko kvalitetnih igralcev in do samega konca smo verjeli v našo zmago. Zadetek Ramosa je bil neverjeten. To je bil tudi ključ do zmage, saj smo vedeli da bomo slavili po podaljšku, kajti nogometaši Atletica so bili zelo utrujeni,” je povedal Luka Modrić, ki je veliko zmago posvetil vsem žrtvam hudih poplav na Balkanu. 
Marcelo je izpostavil predvsem lik in delo Carla Ancelottija: “Pred izenačujočem zadetku je bil trud igralcev neverjeten. Trdo delo vsakega posameznika na igrišču, na klopi, na tribuni … neverjetno. Na nobeni točki nismo prenehali verjeti, da nam ne bo uspelo osvojiti Decime. Trdno smo se borili in sedaj se odpravljamo na Cibeles. Besede ne morejo opisati naše sreče. Ancelotti je odličen trener, zares nas spoštuje, nam daje samozavest in si zasluži to lovoriko.”
Najtežje nam je bilo zabiti izenačujoči zadetek, saj smo se borili do samega konca. Nismo imeli dovolj prostora, kajti Atletico se je odlično branil. Do samega konca smo se borili in uspelo nam je zabiti izenačujoči zadetek. Tekma se je nato spremenila zaradi naše velike želje. Ta gol nam je dal moč,” je Ancelotti izpostavil ključni trenutek srečanja in dodal: “Osvojili smo tekmovanje, ki je zelo pomembno za Real Madrid. Zelo smo ponosni ker smo slavili za naše navijače. Srečni smo, ker smo osrečili navijače, ki so nas vedno podpirali. Navijači so srečni in to nas dela srečne.”

Author: Ž. Š., Foto: Getty Images