Poseben sprej v uporabi tudi v Ligi prvakov

Liga prvakov 8. Jul 201410:48 > 13:04

Ljubljana – Svetovno prvenstvo v Braziliji si bomo zapomnili tudi po posebnem spreju, ki ga sodniki uporabljajo, da označijo mesto, kjer bo izveden prosti strel in tudi linijo, na kateri lahko stoji živi zid.

Omenjeni sprej v Južni Ameriki ni nobena novost, saj ga sodniki tam uporabljajo že nekaj časa, zato pa je veliko bolj neznan ljubiteljem nogometa na stari celini. Oziroma je bil neznan, saj smo se po večini odigranih tekem na mundialu z njim že vsi dodobra spoznali. Sodeč po odzivih je sprej naletel na same pozitivne kritike in tako niti ne čudi odločitev UEFE, da bodo sodniki sprej od naslednje sezone uporabljali tudi v vseh njenih tekmovanjih, torej v Ligi prvakov in Evropski ligi.

Nogometni strokovnjaki napovedujejo, da ne bo minilo prav veliko časa, ko bo sprej obvezni spremljevalec tudi v vseh ostalih najmočnejših evropskih ligah.

Z uvedbo uporabe spreja v vseh njenih tekmovanjih je UEFA med vrsticami znova malce zbodla FIFO, češ da so “za razliko od nekaterih oni vedno pripravljeni na novo ideje”. Ob tem pa še dodali, da so impresionirani, v kakšni meri je sprej vplival na to, da je igra še bolj poštena in korektna.

Author: Ž. Š., Foto: Getty Images