Celtic pred Mariborom krepi svoje vrste

Liga prvakov 12. Avg 201414:52 > 17:20

Ljubljana – Škotski Celtic se ne vznemirja s poskusi Legie, ki na vsak način želi zabrisati spomin na gromozansko napako, in je z mislim povsem pri prvem obračunu zadnjega predkroga kvalifikacij za uvrstitev v Ligo prvakov proti Mariboru, ki si ga naslednjo sredo od 19:25 naprej ekskluzivno oglejte na SK 1.

Evropska nogometna zveza (Uefa) bo v sredo odločala o pritožbi in usodi Legie, ki je zaradi nastopa Bartosza Bereszynskega (slednji ni imel pravice nastopa) ostala brez zadnjega predkroga kvalifikacij za uvrstitev v Ligo prvakov. Poljaki imajo najverjetneje bolj malo možnosti, da bi se jih Uefa usmilila, a upanje umira zadnje. Končna odločitev naj bi bila znana v četrtek ali petek.

Pri Celticu medtem že razmišljajo o prvem obračunu z Mariborom. Sodeč po zadnjih predstavah ekipa nujno potrebuje osvežitev, česar se zavedajo tudi vodilni možje škotskega velikana. Ekipo je sicer zapustil vratar Fraser Forster, ki odhaja v Southampton, v prihodnjih dneh pa bo zelo pestro tudi na strani prihodov.

V klub sta že prišla vratarski veteran Craig Gordon in ofenzivni vezist Jo Inge Berget, ekipi se bo pridružil tudi napadalec Aleksander Tonev. Bolgar bo v Glasgowu igral kot posojeni igralec Aston Ville.

Vrnitev Samarasa?A bolj kot o Tonevu in ostalih novincih, navijači te dni govorijo o napadalcu Georgiosu Samarasu, ki je klub zapustil po koncu minule sezone. Grški reprezentant je odšel, ker ni dobil nove pogodbe, po odhodu Forsterja in pritoku svežega denarja pa bi se kaj lahko vrnil v staro jato.

Ob Celticu se za Samarasa zanimajo tudi Southampton, Hamburg in Sevilla, vendar privrženci škotskega prvaka se nadejajo, da bo Grk kariero nadaljeval na Otoku. Samaras je za Celtic v šestih letih nastopanja zbral prek 170 nastopov in zabil več kot 50 zadetkov. V kolikor se bo vrnil v Celtic, obrambo Maribora brez dvoma čaka veliko težje delo.

Začnemo že ob 19:25Prvi obračun med Mariborom in Celticom naslednjo sredo iz Ljudskega vrta boste sicer že od 19:25 naprej lahko spremljali na SK 1. Prenos srečanja začenjamo ob standardnih 20:45, pred tem boste lahko uživali v bogatem studijskem programu z zanimivimi gosti in prispevki.

Author: Ž. Š., Foto: Getty Images