Ob 19:25 ekskluzivno na SK 1: Celtic v peklu Ljudskega vrta

Liga prvakov 20. Avg 20149:37 > 10:17

Ljubljana – Odštevanje je praktično končano. Štajerska prestolnica na nogah pričakuje prvo tekmo zadnjega predkroga kvalifikacij za Ligo prvakov med Mariborom in Celticom, ki si jo nocoj od 19:25 naprej ekskluzivno oglejte na SK 1. Miha Penko bo v studiu gostil Zlatka Zahoviča, Slavišo Stojanovića in Mladena Dabanovića, medtem ko bosta na komentatorskem mestu Dejan in Goran Obrez.

Maribor le še 180 minut loči od druge uvrstitve v Ligo prvakov. A to bodo peklenske tri ure boje, ki lahko vijoličastim ob rezultatskem uspehu prinesejo tudi 10 milijonov evrov denarne nagrade s strani Uefe. Vijoličasti imajo tako več kot dovolj razlogov, da se po treh treh zaporednih nastopih v skupinskem delu Evropske lige in lanski uvrstitvi v šestnajstino finala letos po 15 letih znova prebijejo v skupinski del najelitnejšega evropskega klubskega tekmovanja.

“Odigrati moramo zelo dobro, pravo evropsko tekmo. Potrebovali bomo tudi kanček sreče, smo pa pripravljeni na izziv. In seznanjeni z njihovim načinom igre. Naša predstava mora biti na zelo visokem nivoju, se pa je treba zavedati, da gre za prvi polčas tega dvoboja. Pripravili smo se na dobre in slabe strani nasprotnika, analizirali ekipo Celtica. Z naše strani pa velja, da smo v dobrem stanju, ustrezno pripravljeni. Veseli spoznanje, da nimamo težav s poškodbami, vsi igralci so v kadru,” je na zadnji tiskovni konferenci dejal trener Maribora Ante Šimundža.

Eden od osrednjih akterjev na igrišču bo tudi občasni slovenski reprezentant Dare Vršič. “Vemo, kakšne so tekme v Evropi. Vsaka je zahtevna, bila je že prva proti Zrinjskemu. Če puščaš preveč prostora na igrišču, hitro pride do težav. Vsi smo povsem osredotočeni na nalogo, ki je pred nami. Ne bojim se, da ne bi upoštevali dogovora iz slačilnice, a ga ne bi vnaprej razkrivali. Nasprotnika spoštujemo, a le do začetka tekme. Potem pa ga bomo skušali premagati,” je recept za zmago opisal odlični vezist iz Prekmurja.

Škoti so hud poraz proti Legii že pozabili in razmišljajo le o dvoboju s slovenskimi prvaki. “Veselimo se, pričakujemo težko tekmo, vedar se nadejamo dobrega rezultata. Zagotovo smo v boljšem stanju, kot pred tekmo z Legio. Z njimi smo obakrat izgubili z boljšo ekipo. Sedaj smo tudi mi boljši, imamo novo izhodišče, ker izhajamo iz ničle,” je dejal Anthony Stokes, tudi mladi norveški strokovnjak na klopi Celtica Ronny Deila pričakuje pravo evropsko tekmo: “Maribor je kot Legia zelo dobro moštvo. So dobro organizirani in predvsem nevarni iz protinapadov. Doma igrajo zelo dobro, sicer pa vsako moštvo, ki se uvrsti v zadnji predkrog kvalifikacij za Ligo prvakov, ni slabo.”

Na SK 1 začnemo že ob 19:25 z bogatim studijskim programom, nekaj minut pred 20:45 pa se bomo s sliko preselili na zelenico nabito polnega Ljudskega vrta, ki je znova razprodan. Obeta se pravi spektakel in nadejamo se tudi nova zmaga najuspešnejšega slovenskega kluba!

Liga prvakov, kvalifikacije, zadnji predkrog, prva tekma:

Ob 19:25 v živo na SK 1:NK Maribor – Celtic

Author: Ž. Š., Foto: Getty Images