Zahovič: Mourinho nas bo vzel zelo resno

Liga prvakov 29. Avg 20149:30 > 10:12

Ljubljana – Nogometaši Maribora in celotno strokovno vodstvo je z navdušenjem sprejelo žreb skupin Lige prvakov, ki jim je namenil obračune s Chelseajem, Schalkejem in Sportingom. Vse tri domače tekme vijoličastih iz Ljudskega vrta si boste v živo lahko ogledali na SK 1.

Vsa tri imena vzbujajo strahospoštovanje, a vendarle je Chelsea klub z največjim pedigrejem. Na klopi Jose Mourinho, na igrišču pa Diego Costa, Cesc Fabregas, Didier Drogba, John Terry, Eden Hazard in preostali mojstri okroglega usnja. Vsaj v tem trenutku se malo manj govori o Schalkeju in Sportingu, čeprav drži kot pribito, da oba kluba spadata v širši evropski vrh in v svojih vrstah premoreta lepo število kvalitetnih igralcev, ki bi jih v svojem moštvu z veseljem pozdravil marsikateri trener.

“Skupina je atraktivna, raznolika, prepričan sem, da bo tudi zanimiva. Srečali se bomo s tremi različnimi slogi nogometa, na kar se bomo morali temeljito pripraviti. Ni potrebno posebej razlagati, da se bomo pomerili s klubi iz najmočnejših lig na svetu,” trener Ante Šimundža po žrebu, ki ga je skupaj s preostalo ekipo spremljal v Ljudskem vrtu, ni skrival navdušenja in dodal: “Skušali bomo iztržiti kar največ. Težko povem kaj konkretnejšega, saj analiza tekmecev še ni opravljena.  Veseli me, da bomo lahko temeljito spoznali ves ustroj famozne Lige prvakov. Kako se bomo odrezali po tekmovalni poti, pa bo pokazal čas.”

Kot smo že zapisali, bo daleč največ pozornosti deležen obračun s Chelseajem, ki je sredi poletja že gostoval v Sloveniji, takrat zaradi prijateljske tekme z Olimpijo, tokrat zaradi srečanja v najelitnejšem evropskem klubskem tekmovanju. “V Maribor ga bodo tokrat pripeljali tekmovalni motivi,” je bil dovolj zgovoren Šimundža.

Številni razmišljajo o morebitnem podcenjevanju slovitejših tekmecev napram Mariboru, toda Zlatko Zahovič, arhitekt celotne pravljice pod Kalvarijo, tem zgodbam ne verjame. “Klubi prihajajo iz najpomembnejših evropskih držav. Veseli me, da v skupini imamo predstavnika Portugalske, ki je moj drugi dom. Za Sporting res nisem nikdar zaigral, sem pa ga redno premagoval. Prepričan sem, da na podcenjevanje tekmecev ne moremo računati. Videli ste, kako je Mourinho norel že na prijateljski tekmi v Ljubljani. Na obračunu s tekmovalnim nabojem lahko pričakujemo od njega še precej večjo vnemo,” je žreb pokomentiral najboljši strelec v zgodovini slovenske reprezentance.

Ples kroglic v Monaku je povzel tudi steber mariborske obrambe Aleksander Rajčević: “Gre za zveneče ekipe, katerim pa se po mojem mnenju lahko uspešno zoperstavimo.”

Prva tekma bo na sporedu že 17. septembra, ko v štajerski nogometni hram prihaja Sporting – tekmo si v neposrednem prenosu oglejte na SK 1!

Author: Ž. Š., Foto: Getty Images