Zahovič: Liga prvakov bo največji užitek in breme hkrati

Liga prvakov 4. Sep 201415:25 > 05. Sep 2014 9:52

Ljubljana – Mariborski nogometaši se kljub obveznostim na domačih igriščih že pospešno pripravljajo na prvi obračun v Ligi prvakov, ko bodo 17. septembra z neposrednim prenosom na SK 1 v Ljudskem vrtu gostil Sporting. Pred koncem prestopnega roka aktivno tudi v pisarni Zlatka Zahoviča.

Tudi po zgodovinski drugi uvrstitvi v Ligo prvakov pri Mariboru ne počivajo. Ante Šimundža, igralci in Zlatko Zahovič so še bolj zagrizeno poprijeli za delo, saj se zavedajo, da je pred njimi naporni prvi del sezone. Športni direktor je še dodatno okrepil ekipo, potem ko je v Ljudski vrt pripeljal mladega Martina Kramariča in nekoliko izkušenejša Matka Obradovića in Duduja Bitona.

Če se bo prvi na Štajerskem šele moral dokazati, bosta nekdanji vratar Krke in Izraelec še dodatno zaostrila konkurenco v prvi ekipi. “Želeli smo okrepiti obe ekipi, člansko in mladinsko. Martina Kramariča še ni zraven zaradi obveznosti v mladinski reprezentanci, ekipi se bo priključil v petek. Matko Obradović, dosedanji član Krke, je že naš znanec s slovenskih igrišč. Hoteli smo povečati konkurenco na vratarskem mestu in sem prepričan, da smo dobili še enega kakovostnega vratarja. Biton pomeni novo rešitev v napadu, saj bo prva ekipa igrala na več frontah,” je zadnje kadrovske poteze pod Kalvarijo ocenil najboljši strelec v zgodovini slovenske nogometne reprezentance in dodal: “Domače tekmovanje je osnova, liga prvakov pa bo največji užitek in hkrati največje breme. Zato bo ob vseh obveznostih širok kader zelo pomemben.”

Bitoni je v preteklosti dokazal, da lahko veliko prinese ekipi, brez dvoma pa ba v vijoličasti vrsti čaka ogorčen boj za vsako minuto na igrišču. “Zelo sem srečen, da sem tukaj. Ljudje v klubu so me odlično sprejeli, zelo mi je všeč stadion. Spremljal sem rezultate Maribora, ki že nekaj let igra odlično v Evropi. Ekipa je odlična, zame je to odlična priložnost, da se preizkusim v Ligi prvakov. Pogovarjal sem se z mojima dobrima prijateljema, Andražem Kirmom in Elvedinom Džinićem, ki sta povedala veliko lepega o klubu, ljudeh v klubu ter navijačih. Bil sem na poti v Ujpest, toda ko se je pojavila možnost za prihod v Maribor, sem z veseljem sprejel izziv, da lahko pridem sem. Rad bi pomagal ekipi na moji novi, mariborski misiji in prispeval delež k novim uspehom. Ekipa je pomembnejša od mene, moje delo pa je igrati, dosegati zadetke in zmagovati,” pravi 26-letni napadalec.

Obradović je stari znanec slovenskih igrišč. Hrvaški vratar je lani blestel pri Krki in bil med najzaslužnejšimi, da ima Dolenjska tudi v letošnji sezoni svojega predstavnika med slovensko nogometno elito. “Zahvalil bi se ljudem v klubu za zaupanje. Sem srečen in ponosen, da sem del kluba, kot je Maribor. Prvi vtisi so fantastični, to bo stopnička višje v moji karieri. Bodimo realni, eno je braniti pri Krki, kjer imaš deset situacij na tekmi, sedem, osem jih ubraniš in je vse v redu. V Mariboru pa imaš dve in se moraš dobro odzvati. Preostane le eno, si ali nisi. Konkurenca je velika, cenim Jasmina in Aljaža. Kot osebi in vratarja. Moja naloga, da se dokažem, da sem stoodstoten na treningih in če bo priložnost tudi na tekmah, trener pa se bo odločil, kdo bo branil. Velik boj bo, a sem pripravljen.”

Vijoličaste pred prvim izzivom v Ligi prvakov 13. septembra čaka še preizkušnja proti Krki, nato pa v Ljudski vrt prihaja Lizbona. Srečanje proti predstavniku iz Portugalske si 17. septembra od 19:25 v živo oglejte na SK 1.

Author: Ž. Š., Foto: Getty Images