Ob 19:25 ekskluzivno na SK 1: Tavares: To je privilegij

Liga prvakov 17. Sep 201412:14 > 12:14

Ljubljana – Mariborski nogometaši Sporting spoštujejo, a se ga še zdaleč ne bojijo. Zavedajo se, da Portugalci niso nepremagljivi, kar bodo poskušali dokazati tudi na igrišču. Maribor vs. Sporting ob 19:25 ekskluzivno na SK 1.

Ekipa je pripravljena, pripravljeni so navijači, pripravljena je tudi ekipa Sport Kluba, ki bo poskrbela za prenose vseh treh domačih tekem Maribora v Ligi prvakov. Prva tekma proti Sportingu bo na sporedu nocoj ob 20:45, studijski del oddaje se začenja že ob 19:25.

Ekipa Anteja Šimundže že z nestrpnostjo pričakuje, da se drugič v zgodovini kluba predstavi v najmočnejšem evropskem klubskem tekmovanju. Razen poškodbe izkušenega Marka Šulerja vijoličasti večjih težav s poškodbami nimajo. “Vajeni smo takšnih priprav na evropske tekme. Smo zbrani, osredotočeni na delo, katerega moramo opraviti. Igralci so mentalno in telesno pripravljeni na izziv, ki nas čaka. Prav tako so sproščeni in se dobro zavedajo pomembnosti, kot tudi kvalitete tekmovanja. Zadeve potekajo, kot si želimo. Da bomo tudi na tekmi takšni, kot si želimo biti. Ne čutimo nobenega pritiska in fantje se lahko predstavijo v najboljši podobi. Ne smemo pozabiti naših želja, naših zmožnosti. In seveda ne smemo pozabiti dodatne moči, naših zvestih navijačev, ki nam bodo s tribun dali dodatne motive,” se nadeja Šimundža.

Vodja stroke pri slovenskih prvakih po pričakovanjih začetne enajsterice ni razkril, čeprav je več ali manj jasno, kdo bo začel od prve minute. Prevelike neznanke ne predstavlja niti Sporting: “So tipična portugalska ekipa, izredno dinamični, čvrsti in agresivni, hitri. V Evropi imajo ugled in jih spoštujemo. Sporting ima svoje pozitivne, a tudi negativne strani. O slednjih se bomo z ekipo dobro pogovorili in jih skušali na igrišču izkoristiti v našo prid. Želimo enak pristop, kot smo ga že imeli na prejšnjih evropskih preizkušnjah. Vsekakor bomo naše izkušnje črpali iz prejšnjih let, ko smo nastopali v Evropski ligi, zdaj preskok v Ligo prvakov pomeni dodaten motivacijski moment. Najbolj pomembno pri vseh skupaj je, da si ne ustvarimo evforije, ampak da bomo polni energije, ki jo bomo v teh tekmah potrebovali.”

Pri Mariborčanih bo za zadetke bržkone znova odgovoren Marcos Tavares, strelec odločilnega zadetka v Glasgowu. “Igralci, vsi v klubu in tudi navijači imamo ta privilegij, da bo v sredo zvečer v Ljudskem vrtu Liga prvakov. Dolgo smo čakali na ta dogodek. Dobro smo pripravljeni, počutimo se dobro. Imeli smo dovolj časa, da smo se osredotočili zgolj na to tekmo. S trenerji in strokovnim štabom smo temeljito preučili nasprotnika,” napoveduje Brazilec in dodaja:  “Vsako tekmo gremo z željo po zmagi in tudi tokrat ne bo nič drugače. Ne želimo se preveč obremenjevati s Sportingom, najbolj pomembni smo mi. Sporting ima nekaj izjemnih igralcev, med njimi bo največ pozornosti deležen Nani. Celotna ekipa bo morala biti dovolj močna, trdna. Pripravljeni smo na velik boj!”

Začnemo ob 19:25 – bodite skupaj z nami na SK 1!

Liga prvakov, skupina G:

Sreda, 17. 9., ob 19:25 ekskluzivno na SK 1:Maribor – Lizbona

Chelsea – Schalke

Author: Ž. Š., Foto: Getty Images