Zahović: Potreboval bom nekaj časa, da pridem k sebi

Liga prvakov 18. Sep 201410:10 > 10:11

Ljubljana – Po Zahoviću Zahović. V Mariboru slavijo nov velik uspeh, potem ko je Luka Zahović v sodnikovem podaljšku zadel za veliko točko proti Sportingu v 1. krogu Lige prvakov. “Težko je z besedami opisati , kar čutim. Star sem komaj 18 let, debitiral sem v Ligi prvakov in dosegel gol,” je bil presrečen glavni junak uvoda v najelitnejše evropsko klubsko tekmovanje.

“Mislim, da bom kar potreboval nekaj časa, da pridem k sebi. Ni pa veliko časa, da bi užival v teh trenutkih. Že kmalu nas čaka naslednja preizkušnja, zato moramo ostati zbrani in osredotočeni. Seveda pa sem zelo vesel, ker sem uspel zadeti. Najbolj zaradi tega, ker je moj gol Mariboru prinesel zelo dragoceno točko,” je nadaljeval Luka Zahović, ki je v igro prišel tik po vodečem zadetku Sportinga, katerega je zabil Nani. Z zadetkom za izenačenje je Mariboru prinesel tudi novih 500.000 evrov nagrade s strani Uefe.

  • NE SPREGLEJTE: Prvega oktobra si na SK 1 oglejte nov spektakel: Atletico Madrid vs. Juventus!

Njegova naloga ob prihodu na zelenico Ljudskega vrta je bila povsem jasna. “Moj vstop je bil načrtovan že pred zadetkom Sportinga. Moja naloga je bila jasna, v glavi sem imel misel, da moramo izenačiti, kar se je potem tudi zgodilo in točke smo zelo veseli. Prepričan sem bil, da se bom znašel v priložnosti, saj je tako na vsaki tekmi. Dobro smo se vključevali v napad, žali mi je za neizkoriščeno priložnost pred zadetkom, vendar sem bil nato vseeno nagrajen,” je mirno dodal sin najboljšega strelca v zgodovini slovenske nogometne reprezentance.

Luka Zahović je v zadnjih dneh veliko prahu dvignil tudi z izjavo, da bi resno premislil o igranju za Portugalsko (tam je tudi rojen in ima posledično tudi portugalski potni list), v kolikor bi seveda dobil povabilo omenjene države. “Zgodba je dvignila veliko prahu, vendar o tem ne bi rad veliko govoril. Ostajam povsem miren. Miren sem na treningih, na tekmah in v zasebnem življenju. Res se nočem obremenjevati s tem, kaj se piše in govori. Ni skrivnost, da imam rad obe deželi. Na Portugalskem sem se rodil, odraščal in začel nogometno kariero. Moje besede so bile malce vzete iz konteksta, saj nisem izrekel ravno tistega, kar je bilo objavljeno. Tako pač je. Če se bo v resnici zgodilo, da me bodo Portugalci poklicali in povabili v reprezentanco, pa se bomo raje takrat pogovarjali o tem. Zdaj želim razmišljati le o Ligi prvakov in svojemu klubu,” je mlajši Zahović vendarle malce stopil na žogo, saj je podobne besede izrekel tudi nekaj minut po koncu srečanja pred kamerami Sport Kluba.

Šimundža: Eni in drugi bi lahko zmagaliZ razpletom srečanja je bil več kot zadovoljen tudi strateg Ante Šimundža. Potem ko je pred desetletjem in pol v Kijevu zabil za zgodovinsko zmago Maribora, je slovenske prvake tokrat popeljal do novega uspeha v Ligi prvakov: “Želeli smo priti v Ligo prvakov, videli smo kakšen je nivo igre, ki je zelo visok. Srečanje bi se lahko razpletlo tudi drugače, zmagali bi lahko eni in drugi. Videli smo, da je Sporting tehnično zelo dobra ekipa. Verjeli smo, da lahko izenačimo in dosežemo zadetek, kar se je tudi zgodilo. Mislim, da je neodločen rezultat najbolj pravičen.”

Nezgovorni trener SportingaVeliko bolj nezadovoljni so bili predstavniki portugalskega velikana. Ob prihodu v Maribor so zagotovo načrtovali vse tri točke, domov pa odšli le z eno. “Naredili smo vse kar je mogoče, morda celo več od nasprotnika, ampak domov odhajamo le s točko,” je bil redkobeseden trener Marco Silva in dodal: “Imamo, kar imamo. Pri svojem delu sem resen in bom to ekipo maksimalno podpiral.” Silva je odgovoril le še na vprašanje o Naniju, ki po njegovih besedah “vsega ne more reševati sam”, nato pa hitro zapustil prostor namenjen za novinarsko konferenco.

Author: Ž. Š., Foto: Getty Images