Schalke bo v Ljudski vrt pripeljal junak Chelseaja

Liga prvakov 7. Okt 201411:58 > 12:15

Ljubljana – Po remiju z Mariborom v 2. krogu Lige prvakov in porazu v Hoffenheimu v 7. krogu Bundeslige je Jens Keller zgolj še nekdanji trener Schalkeja. Knape bo v nadaljevanju sezone vodil Roberto Di Matteo, ki bo na začetku decembra obiskal tudi Ljudski vrt.

Navijači Schalkeja pred reprezentančnim premorom (več o kvalifikacijskih tekmah na Sport Klubu najdete TUKAJ) nimajo veliko razlogov za zadovoljstvo. Knapi so sprva v Ligi prvakov zgolj remizirali z Mariborom, kar je pošteno šokiralo nogometno Nemčijo, za nameček pa ne blestijo niti v Bundesligi. Po novem porazu v Hoffenheimu z 1:2 Schalke zaseda skromno 11. mesto in je seveda daleč od boja za najvišja mesta.

V medijih so se hitro začele pojavljati govorice, da bo Jens Keller že v kratkem zgolj nekdanji trener knapov. Nemški kolegi se niso prav veliko zmotili, saj so iz Schalkeja hitro sporočili, da so se razšli s Kellerjem, na njegovo mesto pa imenovali Roberta Di Mattea.

Italijanski strokovnjak je daleč največji uspeh doživel na klopi Chelseaja, ki ga je leta 2012 popeljal do zgodovinskega zmagoslavja v Ligi prvakov. Roman Abramovič se mu je kljub velikemu slavju zahvalil za sodelovanje, že 25. novembra pa bo Di Matteo ob dvoboju s Chelseajem na AufSchalke Areni v okviru Lige prvakov dobil lepo priložnost za maščevanje.

10. decembra prihaja v Ljudski vrtDi Matteo bo seveda gostoval tudi v drugem največjem slovenskem mestu. Schalke bo v Ljudskem vrtu gostoval 10. decembra v zadnjem krogu skupinskega dela Lige prvakov. Glede na izjemno izenačenost v skupini G, bi se kaj lahko zgodilo, da bo ravno to srečanje odločalo o nadaljnji evropski usodi enega in drugega kluba …

Author: Ž. Š., Foto: Getty Images