Šimundža: Pripravljeni smo na Chelsea

Liga prvakov 21. Okt 201411:06 > 11:08

Ljubljana – Mariborčani so morda pred največjo tekmo v zgodovini kluba in tudi slovenskega klubskega nogometa. V 3. krogu Lige prvakov jih čaka gostovanje pri Chelseaju, ki je absolutni favorit, toda slovenski prvaki so že večkrat dokazali, da lahko presenetijo tudi večje in močnejše. V sredo od 20:00 naprej ekskluzivno na SK 1 spektakel iz Anfielda: Liverpool vs. Real Madrid.

Po remiju s Sportingom in Schalkejem je tudi Jose Mourinho spoznal moč Maribora. Vijoličasti so hitro utišali dežurne kritike, ki so jim v najmočnejšem evropskem klubskem tekmovanju napovedovali usodo Dinama. Slovenski prvaki v nasprotju s hrvaškimi kolegi nogomet iz področja nekdanje Jugoslavije zastopajo veliko boljše in predvsem uspešnejše. Vodja stroke pri štajerskem velikanu Ante Šimundža se že veseli odmevnega gostovanja na Stamford Bridgeu. Čeprav nasprotnika, ki ga s klopi vodi karizmatični The Special One, spoštuje, se ga niti približno ne boji.

  • NE SPREGLEJTE: V sredo na SK 1 od 20:00 obračun Lige prvakov med Liverpoolom in Realom iz kultnega Anfielda!

“Jose Mourinho je največje trenersko ime na svetu. Igrati proti moštvu, ki ga vodi s klopi, je za vse nas nedvomno velika čast in izziv, ki si ga želimo vsi. Je pa po drugi strani res, da Portugalec, ki je izjemen in karizmatični strokovnjak, ne igra. Igrajo igralci. Popolnoma jasno je, da je pred nami velik izziv,” napoveduje Šimundža in nadaljuje: “Zmaga je vedno rezultat, ki zadovolji vsakega. Dejstvo pa je, da je Chelsea najmočnejša ekipa v naši skupini, da ima ogromno uspehov in je trenutno v nizu pozitivnih rezultatov. Prav tako menim, da je naš tekmec najbolj tekmovalna ekipa v Evropi. Vse, ampak res vse je pri njih podrejeno rezultatu. Čaka nas izredno težko delo, a smo nanj pripravljeni.”

Pod večjim pritiskom bodo brez dvoma nogometaši Chelseaja. Za njih šteje le in samo zmaga, že remi bi angleški mediji in tudi vodstvo kluba sprejeli kot pravo katastrofo. Samo za primerjavo: že povprečna vrednost igralcev Chelseaja je večja od celotne vrednosti slovenskih prvakov (18.531.250 evrov proti 13.825.000 evrov), skupna vrednost Londončanov pa je za naše razmere astronomskih 444.750.000 evrov. A na igrišču ne igrajo številke, na igrišču pogosto odloča tudi srce in borbenost. Nekaj, česar vijoličastim ne manjka.

“Pred začetkom tekmovanja, po žrebu skupin, so nas že vsi odpisali. Toda na obeh uvodnih tekmah smo pokazali, da smo lahko konkurenčni in verjamem, da bo tako tudi v tokratnem dvoboju. Želimo se dokazovati, želimo si pozitivnega rezultata, dokazati hočemo svojo vrednost. Moramo si želeti. Svoje naloge moramo opraviti, kot smo si zamislili, potem bomo na pravi poti,” je dodal Šimundža in nekaj besed namenil tudi tekmecu: “Zbranost ekipe je v vsakem trenutku na najvišji ravni. Moštvo Chelseaja v vsakem trenutku ve, kaj si želi in kako priti do želenega cilja. Ni kaj, pred nami je dvoboj z izjemnim moštvom, a se bomo seveda potrudili, da bi se predstavili v čim boljši luči.”

Da bodo vijoličasti igrali na zmago, ni dvoma. “Mi gremo vsako tekmo na zmago, tudi tokrat bo tako. Seveda, igrali bomo z glavo, zagotovo se ne bomo brezglavo zaganjali. Izkoristiti želimo naše dobre strani, poiskati njihove slabosti in tako priti do pozitivnega rezultata. Vsaka ekipa ima svoje prednosti in svoje slabosti, Chelsea pri tem ni nobena izjema. Je pa res, da imajo Londončani veliko več pozitivnih kot negativnih strani. Bomo pa naredili vse, da nekaj teh negativnih najdemo in jih obrnemo v našo korist,” je še pripomnil Šimundža.

Stamford Bridge je že nekaj časa razprodan, slovenski prvaki so pred novo zahtevno nalogo. Ne dvomimo, da jo bodo opravili z odliko.

Liga prvakov, 3. krog, skupina G:

Chelsea – Maribor

Verjetni postavi:

Chelsea (4-2-3-1): Courtois; Ivanović, Cahill, Terry, Luis; Matić, Fabregas; Willian, Oscar, Hazard; Remy

Maribor (4-4-1-1): Handanović; Stojanović, Rajčević, Šuler, Viler; Bohar, Mertelj, Filipović, Vršič; Ibraimi, Tavares

Schalke – Sporting

Lestvica:1. Chelsea 4 točke2. Maribor 23. Schalke 24. Sporting 1

Author: Ž. Š., Foto: Getty Images