Zahović: Kaj nam manjka? 100 milijonov

Liga prvakov 11. Dec 201410:33 > 10:52

Ljubljana – Vtisi po drugem nastopu Maribora med evropsko elito so še vedno sveži, a nekaj je jasno: vijoličasti si za svoje predstave zaslužijo vse pohvale. Chelseaju, Schalkeju in Sportingu so vzeli točko in dokazali, da postajajo enakovredni največjim evropskim klubom.

“Bogatejše ekipe si lahko privoščijo več kakovostnih igralcev. Vse se vrti okoli denarja. Kljub vsemu smo se borili in pustili odličen vtis. Kaj nam manjka? Sto milijonov. Nogomet je denar, že to, da tekmujemo z njimi, ni normalno, zato fantom le čestitke, prav tako strokovnemu štabu. Fantje so se dobro držali, danes ni zmagala boljša, temveč bolj sveža ekipa,” je po koncu srečanja dejal športni direktor Zlatko Zahovič. Snovalec kadrovske politike pri slovenskih prvakih obžaluje zapravljeno priložnost, o razočaranju ni bilo ne duha ne sluha, samo ponos zaradi izjemnih predstav izbrancev Anteja Šimundže: “Naredili smo nekaj vrhunskega. Že z nastopom v Ligi prvakov je Maribor dosegel veliko, remiziral je s tremi evropskimi velikani in bil do zadnje tekme v igri za uvrstitev v Evropsko ligo. Vse to je še en dokaz, da je Maribor prikazal vrhunske predstave.”

Zahovič po uspešnem začetku sezone že gleda v prihodnost. Pred vrati je januarski prestopni rok, ki bi v Ljudskem vrtu lahko marsikaj spremenil. Ime prve okrepitve je že znano. Po pričakovanjih se na Štajersko seli član Domžal Erik Janža, ki je na nedavni tekmi s Kolumbijo tudi že debitiral v članski reprezentanci. “Okrepitve gotovo bodo, odmevne ne, saj smo že prej povedali, kako je z denarjem. Ekskluzivno lahko povem, da smo podpisali pogodbo z Erikom Janžo, od junija prihodnje leto bo naš igralec. Če bodo Domžale to dovolile, pa bo pri nas že od januarja,” je razkril Zahovič.

Tudi trener Šimundža je po koncu srečanja poudaril, da je tehtnico na stran Schalkeja prevesila nekoliko boljša fizična pripravljenost. Po odličnem drugem polčasu so Mariborčani v drugem polčasu nekoliko padli, kot pravi Šimundža se je že 35. odigrana tekma od začetka sezone začela kazati zobe. “Zmagala je bolj sveža ekipa. Kvaliteta, ki smo jo pokazali, je bila višja od nasprotnika. Svežina je odločila tekmo. Nismo več dohajali igralcev Schalkeja, kar so z eno priložnostjo tudi izkoristili.”

Čeprav zaključek ni bil sanjski, je mladi strokovnjak vseeno več kot zadovoljen z opravljenim: “Definitivno sem zadovoljen. Sezona je bila fantastična. Naredili smo nekaj, kar si je želela vsa Slovenija. Zastopali smo Maribor v Ligi prvakov in bili v igri za napredovanje vse do konca.”

Ob pogledu nazaj  imundža ni želel izgubljati besed, raje se je obrnil v prihodnost. “Obžalovanje? Današnja tekma. Da ne bi dobili gola. Da bi zabili iz katere od treh golov. Ne bi se vračal nazaj. Potem ne bi verjel nase. Danes bi z več svežine zmagali. Nivo, ki ga kažemo, je… Izredno, izredno visok. To si želimo, kljub nerealnosti v vseh parametrih. Obžalujemo ne, ničesar, gledamo v prihodnost,” je dejal Šimundža, vprašanje o kadrovskih spremembah v ekipi pa raje prepustil športnemu direktorju.

Author: Ž. Š., Foto: Getty Images