CSKA bo Man City in Bayern gostil na Areni Khimki

Moskva – Pred leti smo se s podobno težavo soočali v Ljubljani, danes imajo podoben problem v Moskvi. V ruski prestolnici v tem trenutku praktično ni stadiona, ki bi bil primeren za igranje evropskih tekem, tako da bo CSKA preostali dve domači tekmi Lige prvakov odigral v Areni Khimki.

Medtem ko stadion Lokomotive ni primeren niti za igranje tekem ruske lige, največji moskovski stadion Lužniki prenavljajo za potrebe svetovnega prvenstva leta 2018, ki ga bo gostila ravno Rusija. Oba veličastna objekta tako v tem trenutku nista primerna za igranje nogometa, kar številnimi moskovskim kolektivom povzroča nemalo težav. Dodtano težavo predstavlja pe obilno septembrsko deževje, ki je v sa preostala igrišča spremenilo v razmočene njive.

CSKA je moral zadnjo tekmo Lige prvakov s češko Viktorijo odigrati na stadionu Petrovski v Sankt Peterburgu (3:2). Kljub obupnemu stanju zelenice pa so pri CSKA-ju odločeni, da preostali dve domači tekmi Lige prvakov, odigrajo na Areni Khimki, ki stoji v predmestju megalomanske Moskve.

CSKA 23. oktobra sprva čaka obračun z Manchester Cityjem, nato pa 27. novembra še z Bayernom iz Münchna.

Author: Ž. Š., Foto: Getty Images