Neuer je fenomen, Ronaldo pa vesoljec

Liga prvakov 9. Feb 201511:07 > 11:08

Ljubljana – Besede Zinedina Zidana imajo v svetu nogometa prav posebno težo. Sloviti Francoz se je tokrat dotaknil Manuela Neuera, Cristiana Ronalda in si drznil napovedati finalni obračun letošnje sezone Lige prvakov.

“Neuer je fantastičen igralec, ki je vratarsko igro dvignil na novo raven. Med vratnicama je pravi fenomen,” je nemškega vratarja pohvalil Zinedine Zidane in v isti sapi dodal: “Toda Ronaldo je iz drugega planeta. Je kot vesoljec. To kar počne, je nekaj unikatnega.”

Portugalec v zadnjem času ne blesti, a časa za počivanje na starih lovorikah enostavno nima. Ob vse bolj tesnem in napetem boju v španskem prvenstvu galaktike 18. februarja z ekskluzivnim prenosom na SK 1 čaka prva tekma osmine finala Lige prvakov proti Schalkeju.

Na papirju je jasno, kdo je favorit, Zidane pa vseeno opozarja, da Real v boju s četo Roberta Di Matte čaka težko delo. “Rad bi rekel, da Schalke nima možnosti in da je Real že varno v četrtfinalu. Toda še posebej v izločilnih bojih se lahko zgodi marsikaj. V dveh tekmah vedno obstaja možnost, da underdog preseneti. Moraš biti previden, še posebej proti nemškim ekipam,” pravi Zidane.

Koga sloviti Francoz vidi v velikem finalu najmočnejšega evropskega klubskega tekmovanja? Po “logiki” sta to Real in Bayern, a v nogometu se je na logiko težko zanašati. “Bayern vs. Real bi bil logičen finale, toda logika v nogometu nima mesta. Malih klubov ni več, kar velja tudi za Ligo prvakov. Nobene zmaga ni podarjena,” opozarja Zidane, ki je navdušen nad delom Pepa Guardiole: “Ima nekaj posebnega. Z njim je Bayern dosegel najvišjo raven. Igri je dodal svoj pridih, to ustvarja razliko.”

Author: Ž. Š., Foto: Getty Images