Lippi: Juventus lahko preseneti madridski Real

Liga prvakov 10. Okt 201312:50 > 13:22

Ljubljana – Po reprezentančnem premoru bomo hitro zajadrali nazaj na klubsko sceno. Ob domačih prvenstvih se bo nadaljevala tudi Liga prvakov. Na SK 1 vas 23. oktobra čaka obračun Juventusa in Reala iz Madrida. Marcello Lippi verjame, da stara dama lahko užene galaktike.

Juventus je lani brez težav slavil v Serie A, v Ligi prvakov pa mu ne gre vse po načrtih. Na prvih dveh tekmah proti Köbenhavnu in Galatasarayju je osvojil vsega dve točki, kar je zagotovo manj od pričakovanj navijačev stare dame. Drugi favorit v skupini B, madridski Real, je z boji v najelitnejšem evropskem klubskem tekmovanju začel povsem drugače. Galaktiki so visoko odpravili tako Danes kot Turke in obračun s staro damo pričakujejo na prvem mestu.

Nekdanji strateg Juventusa Marcello Lippi kljub temu meni, da pred gostovanjem v Madridu nikakor ne gre metati puške v koruzo. “Recept, kako jih premagati, je povsem enostaven. Moraš verjeti v svoje kvalitete in ostati organiziran,” meni Lippi in dodaja: “Presenečenje je zagotov mogoče. Ključ do zmage je prepričanje v dober rezultat. Zdajšnji Juventus je zelo podoben mojemu in ima vse karakteristike, ki jih moštvo potrebuje. Ob tem tudi Real do sedaj ni bil preveč navdušujoč. Ne dvomim, da bo Juventus prikazal dve odlični predstavi.

Po obračunu na Sanitago Bernabeuu, ki si ga boste lahko ogledali v živo, se bosta Real in Juventus 14 dni kasneje pomerili še v Torinu.

Author: Ž. Š., Foto: Getty Images