Petrol Olimpija do prve zmage v ligi prvakov

Liga prvakov 31. Okt 201722:28 > 22:50
Facebook

Košarkarji Petrol Olimpije so dosegli svojo prvo zmago v košarkaški ligi prvakov. v Španiji so v četrtem krogu premagali tamkajšnji Estudiantes z rezultatom 75:81.

Petrol Olimpija je šele na četrti tekmi v košarkaški ligi prvakov osvojila svojo prvo zmago v tem tekmovanju. Tokrat je šele v zaključku srečanja strla odpor španskega Estudiantesa, ki je klonil z 81:75.

Olimpija je bila skozi celotno srečanje boljši nasprotnik in imela vodstvo v svojih rokah večino tekme. Že po prvi četrtini so vodili s sedmimi točkami prednosti. Tudi v drugem delu prvega polčasa so držali prednost pred Španci in na odmor odšli s prednostjo 39:33. Drugi polčas so pričeli malce slabše. Estudiantes je v tretji četrtini svoj zaostanek prepolovil in v zadnjo četrtino krenil s tremi točkami zaostanka in jih tudi nadoknadil in celo povedli. Pri rezultatu 75:75 pa je bila minuto pred koncem odločilna trojka Jana Špana, ki je zmaje popeljal v vodstvo za tri. Po tej trojki je Olimpija na svoj račun dodala še tri točke in tekmo pripeljala do konca.

Najboljša pri Ljubljančanih sta bila Jordan Morgan in Devin Oliver17 točkami, slednji pa je prispeval še 8 skokov, 5 ukradenih žog in 4 podaje.