Milaničeva dvajseterica za Moskvo

Liga prvakov 20. Nov 201712:42 > 12:46
Darko Milanič ni več trener Slovana iz Bratislave. Foto: Getty Images

Odlično razpoloženi po petkovi zmagi na večnem derbiju so nogometaši Maribora že odleteli v Moskvo, kjer jih v torek proti tamkajšnjemu Spartaku čaka obračun 5. kroga lige prvakov.

Darko Milanič je v rusko prestolnico odpeljal dvajset igralcev. Na letalu so svoje mesto dobili Handanović, Obradović, Cotman, Šuler, Billong, Viler, Milec, Palčič, Kabha, Vrhovec, Pihler, Dervišević, Bohar, Ahmedi, Hotić, Vršič, Bajde, Kramarič, Tavares in Mešanović.

Aleksander Rajčević, ki je izpustil derbi, bo manjkal tudi proti Spartaku in na preostalih tekmah do konca jesenskega dela sezone. Po magnetni resonanci se je izkazalo, da gre za poškodbo lateralnega meniska in bo težavo lahko odpravil šele s pomočjo operativnega posega, tako da bo z igrišč predvidoma odsoten tri do štiri tedne. Doma ostajajo tudi dalj časa poškodovana Luka Zahović, Denis Šme ter Inbrom.

Vijoličaste večerni trening na stadionu Otkrytiye Arena čaka v ponedeljek ob 19:30 po lokalnem času (po našem ob 17:30), pred tem jih na prizorišču torkovega dvoboja čakajo tudi obveznosti do medijev.