Mourinho miren: Ne krivim igralcev

Liga prvakov 23. Nov 20170:14 > 0:15
Shaun Botterill, Getty Images Sport

Strateg Manchester Uniteda Jose Mourinho po presenetljivemu porazu svoje ekipe na gostovanju pri Baslu ni bil preveč razočaran.

Rdeči vragi so zadetek prejeli v 89. minuti, ko je za veliko zmago Basla zadel Michael Lang.

Prvi polčas se je končal brez zadetkov. Vedeli smo, da bo to težko ponoviti tudi v drugem delu, prpičakovali smo, da bo domača ekipa reagirala. Mislim, da je na razplet tekme vplivala menjava Pogbaja. Po njegovem odhodu na klop ekipa ni delovala tako dobro. Priložnost sem dal izkušenim igralcem, ki niso uspeli spremeniti poteka srečanja,” je po tekmi razlagal Jose Mourinho in dodal:

Ne krivim igralcev. Mislim, da bi na takšnih tekmah slavili v devetih od desetih primerov. Tukaj sem v zadnji minuti izgubil tudi, ko sem vodil Chelsea. Takrat smo bili slabi, danes pa je bilo drugače. Igrali smo proti ekipi, ki se brani s petimi nogometaši, nismo dosegli zadetka, zavedali pa smo se, da za nas igra tudi točka. Nasprotniku je potrebno čestitati, še vedno lahko napredujejo.

Razplet v skupini A bo znan po zadnjem krogu. Manchester United z 12 točkami ostaja na prvem mestu, sledita mu Basel in CSKA, ki jih imata devet.