Simeone: To ni neuspeh

Liga prvakov 6. Dec 20179:06 > 9:07
Denis Doyle, Getty Images

Trener Atletico Madrida Diego Simeone je po izpadu iz lige prvakov zatrdil, da bodo njegovi varovanci motivirani tudi v evropski ligi.

Dvakratni finalist lige prvakov je v torek presenetljivo končal z letošnjimi nastopi med evropsko klubsko nogometno elito. Atletico je v skupini C osvojil šele 3. mesto in bo evropsko pot nadaljeval v evropski ligi.

V zadnjem krogu so varovanci Diega Simeoneja v Londonu remizirali s Chelseajem (1:1).

To ni neuspeh, saj smo vedeli, da se lahko zgodi prav to. Neuspeh je, ko si postavite cilj in ga ne dosežete, mi pa smo se zavedali, da lahko tekmovanje končamo že po skupinskem delu,” je izpad iz lige prvake pokomentiral Simeone in dodal:

Pokazali smo, da se nikoli ne predamo. Sezona je še dolga, videli bomo kaj se bo še zgodilo do konca.

Colchonerosi so ligo prvakov v skupinskem delu zadnjič sklenili v sezoni 2009/10, zato so navijači kluba iz Madrida razumljivo razočarani.

Kar je najbolj pomembno je to, da ostajamo odločni. Vedno je potrebno igrati na gol. V ligi prvakov smo izgubili le eno tekmo, ko smo gol prejeli v 93. minuti. Ne iščemo izgovorov. Igralce bom igralce za evropsko ligo na povsem enak način kot to počnem pred vsako tekmo. Priprava je enaka, tudi če gre za prijateljsko tekmo, ali tekmo v LaLigi oziroma v Kraljevem pokalu. Ko nosite dres Atletica, ne potrebujete dodatne motivacije. Zdaj so pred nami novi izzivi, morali se bomo boriti za nove sanje,” je zaključil Simeone.

Iz skupine C sta se v izločilne boje uvrstila Roma in Chelsea.