Milanič: Manjkala je zgolj pika na i

Liga prvakov 7. Dec 20173:47 > 3:52
Getty Images

Trener vijoličastih bo zadnji tekmi v letošnji sezoni lige prvakov ni skrival navdušenja nad svojim moštvom.

Getty Images

Res sem srečen za Tavaresa, ki je dosegel največ golov v kvalifikacijah za evropska tekmovanja, zdaj pa je zadel prvič še v skupinskem delu. Škoda, da ni zabil še enega. Zaslužil si je ta gol in vsi v klubu imamo še velika pričakovanja, saj je res odličen nogometaš,” je bil nad legendo kluba znova navdušen Darko Milanič. Pohvalil je tudi Martina Milca, ki je sijajno podal za zadetek v 10. minuti in je trenutno v najboljši formi v karieri: “Milec je odličen, res je pravi formi. Ko bo oddelal celotne priprave z nami, bo zadržal ta zares visok nivo.”

V prvem polčasu smo zadeli, nato pa smo se branili preveč pred svojimi vrati. Izgubljali smo veliko moči in jasno je bilo, da bomo v drugem polčasu trpeli. Igralci Seville so tehnično izvrstno podkovani, imeli so veliko posest žoge. Na začetku nadaljevanja so imeli veliko priložnost, a nas je rešil Handanović,” je poudaril Milanič.

Strateg vijoličastih je zadel z začetno enajsterico, zato vse do 79. minuti ni menjal: “Oba bočna igralca sta se zares izkazala in nisem ju menjal. Veliko se ukvarjam s tem, kdaj poseči po menjavah, a igrali smo zelo dobro in ni bilo potrebe po hitrejših menjavah.”