Kakšne poslastice! Real vs PSG, Barca vs Chelsea

Liga prvakov 11. Dec 201712:19 > 12:24
Getty Images/Laurence Griffiths

Evropska nogometna zveza je v Nyonu izžrebala pare osmine finala lige prvakov. Xabi Alonso je iz kroglic potegnil nekaj fantastičnih obračunov, zelo težko delo bosta za preboj v polfinale imela tako Real kot tudi Barcelona.

Za lovoriko v nogometni ligi prvakov je v igri ostalo 16 moštev, ki se bodo 13. in 14. februarja 2018 pomerile za vstop v polfinale najmočnejšega klubskega nogometnega tekmovanja na svetu. V Nyonu je bil tradicionalni žreb parov, legendarni Xabi Alonso je bil zadolžen za kroglice, ki so postregle z nekaterimi nogometnimi poslasticami.

Zagotovo najbolj izstopata dva para četrfinala: Barcelona – Chelsea in PSG – Real Madrid.

Chelsea in Barca sta se zaenkrat pomerila kar dvanajstkrat in v vseh primerih prav v ligi prvakov. Chelsea je zaenkrat pri štirih zmaga, Barca pri treh, nazadnje pa sta se moštvi pomerili v sezoni 2011/2012, ko so Londončani doma slavili z 1-0, na povratni tekmi pa sta se ekipi razšli z neodločenim rezultatom 2-2.

Real Madrid, ki ima v domačem prvenstvu velik zaostanek za Barcelono bo tudi v ligi prvakov imel ogromno nalogo, saj so kroglice galaktikom namenile najboljšo napadalno ekipo v zgodovini skupinskega dela tekmovanja – Paris Saint-Germain. Ekipi sta se zaenkrat pomerili šestkrat, obe ekipi sta slavili po dvakrat, dvakrat pa sta se razšli z neodločenim rezultatom.