Emery: To je najboljši trenutek za obračun z Realom

Liga prvakov 11. Dec 201713:54 > 13:55
Julian Finney, Getty Images Sport

Trener PSG-ja Unai Emery je žreb parov osmine finala lige prvakov pokomentiral podobno kot njegovi kolegi. Španec je prepričan, da je žreb zanimiv, francoski mediji pa trdijo, da si je Emery pred plesom kroglic želel prav Real iz Madrida.

Kot si ga je zamislil,” je le eden izmed današnjih naslovov člankov o žrebu lige prvakov v francoskih medijih. Unai Emery je po lanskem šokantnem izpadu PSG-ja proti Barceloni, ko je njegova ekipa zapravila kar štiri gole prednosti, znova dobil priložnost, da se dokaže proti španskemu gigantu. Tokratni nasprotnik Parižanov bo Real Madrid, ki brani zaporedna naslova med evropsko elito, a v tej sezoni vsaj zaenkrat še ni ujel prave forme.

Mislim, da je to za nas dober žreb. Verjamem, da smo v položaju, ko se lahko z Realom merimo povsem enakopravno. V kolikor želite v ligi prvakov doseči nekaj velikega, morate premagati največje klube. Osmina finala je najboljši trenutek za takšnega nasprotnika. Moramo pokazati pravi karakter, dokazati taktično sposobnost in talent. Talent je zelo pomemben,” je o žrebu povedal Emery.

Emery je taktiko zagotovo omenil zaradi spodrsljaja proti Barceloni, ko je njegova ekipa na povratni tekmi delovala povsem nebogljeno.

Bo tokrat drugače? Potrditev bomo dobili 14. februarja v Madridu in 6. marca v Parizu.